Nederlands grootste autobeurs voor liefhebbers van Italiaanse auto's


16e editie Auto-Moto-ITALIA met speciale aandacht voor prewar en supercars

HOUTEN, 20061004 -- De 16e editie van de beurs Auto-Moto-ITALIA vindt dit jaar plaats op 11 en 12 november in Houten (aan de A27 - Utrecht). Een nieuwe datum dus voor de grootste Italiaanse auto- en motorbeurs in Nederland. Dit jaar gaat speciale aandacht uit naar het `onbekende vooroorlogse' en `Supercars'.

In tegenstelling tot andere Italiaans getinte auto evenementen laat de beurs Auto-Moto-ITALIA werkelijk alle facetten van de Italiaanse auto- en motorindustrie zien. Naast een presentatie van het allernieuwste op Italiaans auto- en motorgebied, wordt er ook teruggeblikt op de rijke historie van Italiaans ontwerp. Ruim 150 standhouders en exposanten laten de bezoekers van de beurs kennis maken met auto's, motoren, onderdelen, restauratie- en tuningbedrijven, merkenclubs, miniaturen, boeken, documentatie, (auto)kunst en Italiaans eten en drinken. Auto-Moto-ITALIA omvat 10.000 m² beursvloer in het totale complex van het Euretco Expocenter zichtbaar gelegen aan de A27.

De beurs laat zien waar de Italiaanse ontwerpers groot in zijn: Alfa Romeo, Abarth, Autobianchi, Aprilia, Bimota, Ducati, De Tomaso, Fiat, Ferrari, Lamborghini, Lancia, Maserati, Moto Guzzi en Vespa zijn namen die tot ieders verbeelding spreken.

De grote kracht van Auto-Moto-ITALIA is de sfeer. Buiten begint het feest, parkeerplaatsen vol met Italiaans rood. De meeste bezoekers aan de beurs komen namelijk met hun `Italiaan' en voor wie niet over zo'n exoot bezit: kan proefrijden met Ferrari's. Binnen in het warme Euretco Expocenter geurt de Italiaanse koffie en zien de Italiaanse warme broodjes er smakelijk uit.

Als bezoeker wordt u getrakteerd op een breed scala van historische en hedendaagse voertuigen van bovengenoemde merken. Nou zijn die hedendaagse Italianen niet bepaald alledaags. Een Gallardo, Enzo, TZ en Stratos zijn normale verschijningen op de beurs. Maar jonge Nederlanders vinden het leuk om hun `Italiaan' specialer te maken. Zo zie je 156, 155, Punto en Stilo in de meest vreemdsoortige uitvoeringen op de beurs en vooral ook rond het Euretco Expocenter. Ook dit jaar is er weer een kunstmarkt. Diverse kunstenaars laten hun visie op auto's, motoren én Italië aan het publiek zien.

Voor het allerlaatste nieuws, kijk op www.auto-moto-italia.nl

Open : zaterdag 11 en zondag 12 november van 10 - 18 uur.
Locatie : Euretco Expocenter - Industrieterrein Doornkade - Houten (A27-Utrecht)
Entree : ¤ 12,50 (kind -12 jaar - onder begeleiding gratis) Gratis parkeren !





Auto-Moto-ITALIA