Congres 'Strijdbaar of lijdzaam'


de positie van christenen in het publieke domein

EDE, 20061027 -- De christelijke studentenvereniging C.S.F.R. viert haar XIe lustrum. Ter gelegenheid hiervan wordt op 4 november in de Reehorst te Ede een congresdag gehouden. Sprekers voor deze dag zijn: prof. dr. Jan Hoek, prof. dr. Gerrit G. de Kruijf, Eimert van Middelkoop en Theo W.A. de Wit.

In een forumdiscussie geleid door Bertus Tichelaar zullen de lectoren en de zaal met elkaar in debat gaan.
Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat het thema concreet uitgewerkt wordt en agendabepalend is voor het debat over christenen in het publieke domein.

Recent is in dit kader ook een boek bij uitgeverij Groen verschenen onder de titel `Strijdbaar of lijdzaam'. Hierin wordt het thema op een diepgaande manier benaderd, daarnaast wordt een aantal toekomstscenario's verkend. Strijdbaarheid en lijdzaamheid blijken elkaar niet uit te sluiten maar wel intrigerende vragen op te roepen.

Dit actuele thema komt vaak terug in het debat over de plaats van religie in de samenleving. De meningen zijn verdeeld over de scheiding van kerk en staat. Ook de verschillen in staatsopvatting tussen het christendom en de islam spelen hierbij een grote rol.
Tijdens de lustrumdag zullen deze thema's aan de orde komen. Het accent zal op de positie van christenen komen te liggen. Hoe dienen zij zich op te stellen in het huidige debat? Wat is er nu precies veranderd sinds het failliet van de multiculturele samenleving?

Meer informatie: www.csfr.nl/lustrum
Hier treft u tevens de teksten die door oud-minister mr. J.P.H. Donner en dr. B. Plaisier zijn uitgesproken tijdens de presentatie van het lustrumboek op 9 oktober jl.





CSFR congres 'strijdbaar of lijdzaam, de positie van christenen in het publieke domein.'