Ingezonden persbericht


Expositie 'Toros y Tierras' van Monica Rotgans in de galerie van ArtOlive op het Westergasfabriekterrein

Expositie: ArtOlive Offline #5
Monica Rotgans, schilderijen en sculpturen
'Toros y Tierras'

Periode: 5 november t/m 5 januari 2007

De kunstwerken van Monica Rotgans zijn zeer geliefd. Geen wonder dat vele ministeries, bedrijven en particulieren in binnen- en buitenland haar schilderijen en beelden de afgelopen 25 jaar aangekocht hebben. Monica Rotgans is de laatste jaren vooral bekend door haar schilderijen van het ruige Spaanse landschap en in het bijzonder het landschap van Andalusië. Een land van extremen, het land van sol y sombra, waar leven en dood een prominente plaats in het leven hebben. En een deel van Europa dat zich onderscheidt door een enorme kleurvariatie en kleurkracht van het landschap. Kleuren die in haar werk en leven een allesoverheersende plaats in zijn gaan nemen.

Een andere levenslange passie is die voor het rund, dat ze, omdat ze een diepgaande kennis over deze dieren heeft, voortreffelijk schildert. Aanvankelijk, na haar opleiding aan de Rijksacademie, was dit het vredige Hollandse melkvee. Sinds een jaar of tien is deze weidelijke rust vervangen door de dynamiek van de Spaanse vechtstier. De kracht en de explosie van beweging, de dreiging en het geweld dat deze dieren, ook in rust, uitstralen is overrompelend.

Deze expositie wordt op zondag 5 november officieel geopend. U bent van harte welkom vanaf 15.00 tot 17.00 uur op het Westergasfabriekterrein bij ArtOlive (Polonceaukade 17). Apcar Strasek - Importeur van de echte, exclusieve Spaanse olijfolie - verzorgt tijdens de opening een olijfolieproeverij en gaat rond met lekkere mediterrane hapjes.

De grootste online galerie van Nederland

ArtOlive is de grootste online galerie van Nederland. Inmiddels heeft ArtOlive een bestand van ruim 60.000 originele kunstwerken van meer dan 3.900 professionele kunstenaars opgebouwd, allemaal te bekijken op www.galerie.nl. De kunstenaars varieren van jong talent tot gevestigde namen. De collectie bestaat niet alleen uit schilderijen, maar ook uit sculpturen, fotografie, keramiek, grafiek, nieuwe media kunstwerken en nog veel meer. De kunstwerken die ArtOlive aanbiedt zijn beschikbaar voor huur en/of koop en direct via de website te bestellen. ArtOlive bezorgt het kunstwerk vervolgens gratis op elk gewenst adres in Nederland. Mocht het werk in het echt onverhoopt toch tegenvallen, dan is er geen probleem. ArtOlive hanteert een niet-goed-geld-terug garantie en ze komen het werk dan gewoon weer bij je ophalen. Naast deze online galerie, heeft ArtOlive een fysieke expositieruimte. Heel toepasselijk dragen de exposities de naam ArtOlive Offline.


* * * *