Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Schrijver Dubbelspel in bibliotheek de Witte Dame

Voordrachten in het Papiamento, exotische muziek, Caribische hapjes, maar vooral de in Curaçao geboren en getogen schrijver Frank Martinus Arion zullen de bibliotheek aan de Emmasingel op zondagmiddag 5 november een Antilliaans tintje geven. Frank Martinus Arion zal daar persoonlijk over zijn bekendste boek Dubbelspel vertellen. Dit boek wordt beschouwd als 'de Grote Antilliaanse Roman' en staat dit jaar centraal in de landelijke campagne 'Nederland Leest'. Dubbelspel is behalve ontroerend en spannend ook een kritische schets van de Antilliaanse gewoonten en cultuur.

Arion is een uitmuntend verteller, die de lezers de ogen opent voor bedriegerijen en schijnheiligheid die schuilgaan achter beminnelijk lijkend sociaal verkeer. Antilliaanse dichters en schrijvers van Simia Literario hebben zich laten inspireren door zijn boek Dubbelspel en zij zullen in het Papiamento voordragen uit eigen werk. Daarnaast is er in de bibliotheek Antilliaanse muziek en worden er hapjes geserveerd. Om de dag speciaal af te sluiten, ontvangt elke bezoeker een speciaal exemplaar van het boek Dubbelspel.

Aanvang: 14.00 uur. Entree: 5 euro.
Bibliotheek in de Witte Dame, Emmasingel 22 Eindhoven Reserveren: 040-260 42 60 of klantenservice@obeindhoven.nl Organisatie: Nos Mundu, Kosmose en Bibliotheek Eindhoven.