Ingezonden persbericht


Onderwerpen Culturele talkshow Café Z in Stadsschouwburg Utrecht

Café Z, Culturele talkshow, zondag 5 november 15.00 uur in ZINDERING

Café Z wordt gepresenteerd door Hijlco Span, bekend van radioprogramma's als Volgspot, Plaza, Casa Luna en zijn weblog Rood Pluche. Hierin laat hij zien wat er op het gebied van cultuur te beleven valt. In Café Z krijgt Hijlco versterking van wisselende co-presentatoren. In deze aflevering is dat Vincent Bijlo.

VINCENT BIJLO MARISCHKA VERBEEK TOT SLOT

Cabaretier Vincent Bijlo en presentator Hijlco Span verleiden zelfs de meest weerbarstige gasten tot pittige uitspraken.

Zij is eigenaresse van vrouwenboekwinkel Savanna Bay, presenteert de boekenrubriek en praat u bij over het laatste literaire nieuws.

Als vanouds kunt u rekenen op muzikale entr'actes, de cultuurcolumn van Vrouwkje Tuinman en de afsluiting door F. Starik.

programma 5 november:
Domplein
2013

Romeinse legionairs, bisschoppen, monniken, keizers, beeldenstormers, handelaren, wetenschappers, kunstenaars en kroeglopers hebben door de eeuwen heen het Domplein bevolkt én hun sporen achtergelaten. De geschiedenis ligt er voor het oprapen. Cultureel matchmaker Paul Baltus helpt daar een handje bij: hij is initiatiefnemer van Domplein 2013. Zeven jaar lang worden zeven lagen geschiedenis toegankelijk gemaakt voor de passanten van vandaag. In Café Z vertelt Baltus over het project. Ook gaat hij in op cultureel ondernemerschap. Waarom is cultuur goed voor stad en economie? En waar moet Utrecht op cultureel vlak naar streven?

Festival
Mooie
Woorden

Het literaire podium als ontmoetingsplek. Daaraan had de organisatie van Festival Mooie Woorden drie jaar geleden behoefte. Ontmoetingen tussen schrijvers en lezers, tussen kunstdisciplines, maar ook tussen de vele literaire initiatieven die Utrecht rijk is. De behoefte bleek wederzijds: van 4 tot 12 november vindt alweer de derde Mooie Woorden plaats. Met onder meer een modeshow, C.C.S. Croneprijswinnaar Arthur Japin en een workshop Zelf een Poes Worden. Organisator Frank van Oosterhout gidst ons de dag na de opening langs de verwachte hoogtepunten. Hij vertelt wat het festival, ondanks de aanwezigheid van alle plaatselijke usual suspects, anders maakt.

HAFF

Tijdens het Holland Animation Film Festival (HAFF), 1 t/m 5 november, is een groot Spongebob-overzicht te bewonderen. Wellicht een goed idee om de kinderen daarheen te brengen en zelf naar een van de andere programma's te vluchten. Want dat de animatiefilm volwassen, artistiek en uitdagend kan zijn laten onder meer de producties van het Utrechtse bedrijf il Luster zien. Hun Lost Cargo dingt mee naar een Oscar en onder meer Teddy en Vent wonnen dit jaar al internationaal prijzen. Dit najaar brengt il Luster een best-of compilatie van de Nederlandse animatie uit. Wat daar op te zien is vertelt Arnoud Rijken, die ook een verslag geeft van zijn beleving van deze HAFF.

muziek!

De muziek komt deze maand van Storybox, bekend van hun bijdrage aan de toneelvoorstelling Vernon God Little. Op hun debuut A Fool's Attempt staan elf filmische, soms ironische en dan weer vervreemdende liedjes. De cd verschijnt op 1 november, gevolgd door een minitournee langs stationsrestauraties. Zanger Helge Slikker is dubbel in het nieuws: hij speelt mee in de Brood-biopic Wild Romance, die vanaf 9 november landelijk gaat draaien.

gratis

De toegang is gratis. Een update van het programma vindt u op Café Z. Volgende Café Z: zondag 3 dec. !

extra:
DEBAT in TUMULT

RAMEN OPEN! Kunst na het IJzeren Gordijn

Het Utrechts debatcentrum TUMULT organiseert op 29 oktober een debat, met o.a. Chris Keulemans, publicist, Florian Waldvogel, artistiek leider de Veemvloer, en Jeroen Jongeleen (www.flu01.com). Locatie: De toren van Babel, Oudenoord 275, Utrecht. Tijd: 16.00 - 17.30, entree ¤ 7,50 incl. consumptie en toegang tentoonstelling Eastern neighbours. Check: www.tumultdebat.nl, www.detorenvanbabel.nl.

Informatie over álle voorstellingen van het seizoen 2006/2007 vindt u in de agenda

Stadsschouwburg Utrecht, Lucasbolwerk 24, 3512 EJ Utrecht, 030 23 020 23