Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws


1/11/2006 - Opening wandelroute 'De Roode Draed'.

'De Roode Draed'

Een verrassende poëtische ontmoeting

met de rijke historie van Voerendaal

De gemeente Voerendaal heeft samen met dorpsdichter Peter Crombach en VVV Zuid-Limburg een unieke beleveniswandeling ontwikkeld. Op zondag 5 november aanstaande wordt door wethouder Franssen-Muijtjens en de directeur van de VVV Zuid-Limburg Anya Niewierra om 11.00 uur op het Kerkplein van Voerendaal de Roode Draed als het ware uitgerold.

In gebruik name De Roode Draed

De Roode Draed, is een gethematiseerde wandelroute over de rijke historie van de gemeente Voerendaal. De route voert langs de vele karakteristieke carréboerderijen en langs de grootste Romeinse Villa van Noord-West Europa. Tevens verbindt deze poëtische wandelroute de vijf kastelen in Voerendaal als eens rode draad in het glooiende landschap.

Doordat de route de wandelaar op een poëtische wijze meeneemt door een fraai stukje Voerendaal, vertelt deze wandeling in meerdere opzichten een verhaal; Rust en Ruimte, Heden en Verleden worden op een unieke wijze met elkaar verbonden. De gedichten en teksten die de wandelaar onderweg tegenkomt laten u bovendien op bijzondere wijze genieten van de prachtige omgeving, waardoor deze route tevens een persoonlijke beleving wordt met een eigen verhaal.

Wandelbrochure

De bezienswaardigheden tijdens de wandelroute zijn op een dichterlijke wijze in een fraaie brochure vormgegeven. Via informatiezuiltjes langs de route is de wandeling makkelijk te volgen. Er is ook rekening gehouden met diverse afstanden (5, 7,5 en 10,5 km) en voldoende rustplaatsen in het landschap. Onderweg is er voldoende gelegenheid om horecapunten aan te doen waar de wandelaar bourgondisch kan genieten.

Speciaal voor deze unieke poëzieroute in Voerendaal heeft VVV Zuid-Limburg haar brochureassortiment aangevuld met een exclusieve kwaliteitslijn. De brochure De Roode Draed kost 3,00 per stuk en is verkrijgbaar bij de infopunten van VVV Zuid-Limburg. Voor meer informatie: 0900-9798 (1 p.g.)of surf naar www.vvvzuidlimburg.nl.