Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 28 september 2006

'Dieren naar Bed Brengen' en daarna aan tafel

Met een verzorger op avondronde door DierenPark Amersfoort

Op zondag 5 en zondag 12 november kunnen gasten samen met een verzorger de dieren naar bed brengen. Na de avondronde langs de nachtverblijven van de neushoorns en chimpansees staat er een smakelijk stamppottenbuffet klaar in Parkrestaurant De Olifant.

Als de avond valt en de gewone bezoekers weer naar huis gaan, blijft het park open voor de speciale gasten. Verhalenvertellers nemen het gezelschap mee voor een rondleiding langs de dieren die zich klaarmaken voor de nacht. De gasten horen allerlei wetenswaardigheden over de slaaprituelen en eetgewoonten van de dieren. Een bijzondere ervaring is het naar binnen laten van de bavianen. Zij krijgen het voor elkaar om binnen 10 seconden allemaal in hun nachtverblijf te komen. Daarnaast neemt de verzorger de gasten mee naar de neushoorns, olifanten, giraffen en chimpansees.

Avondsnack

Onder het toeziend oog van de late gasten krijgen de dieren ook hun laatste avondsnack geserveerd. Van voedzaam hooi tot verse krentenbollen, van stukken vlees tot gezonde appeltjes. Soms wordt daarbij ook de hulp van de bezoekers ingeroepen. Nadat het gezelschap alle dieren welterusten heeft gewenst, staat hen in Parkrestaurant De Olifant een heerlijk en uitgebreid stampottenbuffet te wachten.

Data, tijden en prijzen

'Dieren naar Bed Brengen' wordt gehouden op zondag 5 en zondag 12 november. Het programma loopt van 16.30 tot 20.00 uur. De prijzen voor deze herfstactiviteit zijn:

Daggasten Abonnementhouders

Volwassenen ^ 25,00 ^ 15,00

Kinderen 3 t/m 12 jaar ^ 20,00 ^ 10,00

Kinderen tot 3 jaar Gratis Gratis

De prijzen zijn inclusief entree, stamppottenbuffet en een drankje. Voor doorgang is de minimale deelname 50 personen. Voor reserveringen en meer informatie kan gebeld worden met de Gastenservice van DierenPark Amersfoort, telefoonnummer 033-4227100.

///

Noot voor de redactie;