Ingezonden persbericht


Persbericht
30 oktober 2006

Acht colleges over Hersenen en Geest

De maand november staat in het teken van de Hersenen en de Geest. Op de woensdagen en zondagen zullen er colleges gehouden worden in Popzaal Muzinq in Almere. Tijdens de bijeenkomsten wordt op een voor iedereen toegankelijke wijze informatie gegeven over diverse onderwerpen waarbij het brein centraal staat. Op 5 november zal het startschot worden geven van de door het Almeerse onderzoeksbedrijf Emotional Brain georganiseerde bijeenkomsten.

In acht bijeenkomsten wordt aandacht besteed aan een breed scala van onderwerpen over de hersenen en het functioneren van de hersenen. Tijdens de eerste lezing op 5 november zal ingegaan worden op de werking van het brein bij ondermeer depressie en seks. ADHD staat centraal in de lezing van woensdag 8 november. Het gehele programma kunt u vinden op www.HERSENENenGEEST.nl. De bijeenkomsten zijn voor iedereen toegankelijk. De professoren die de lezingen zullen geven zullen dit op een voor iedereen begrijpelijke en toegankelijke wijze doen.

Adriaan Tuiten van Emotional Brain initiatiefnemer Ondersteund door Gemeente Almere, Provincie Flevoland en enkele sponsoren heeft Emotional Brain in samenwerking met het Wetenschapsbureau van het Flevoziekenhuis het initiatief genomen voor deze colleges. Emotional Brain is gevestigd in Almere en heeft ruime ervaring in wetenschappelijk geneesmiddelenonderzoek. Met het opzetten van deze collegereeks wil directeur Adriaan Tuiten laten zien dat er in Flevoland aan vernieuwend wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan.

Aanmelden voor de bijeenkomsten
De bijeenkomsten zijn voor iedereen toegankelijk. Een plaats kun je reserveren via internet. Op www.HERSENENenGEEST.nl vind je het complete programma en kun je aangeven bij welke colleges je aanwezig wilt zijn. De colleges worden gegeven op woensdag 8, 15, 22 en 29 november van 19.30u-21.30u en zondag 5, 12, 19 en 26 november van 15.00u-17.00u. De entree bedraagt 7,50 per persoon per college. Popzaal Muzinq aan de Koetsierbaan 10 in Almere is voor deze gelegenheid omgebouwd tot collegeruimte.

Fotobijschrift: Bart van Aken, directeur van het Flevoziekenhuis (l.) en Adriaan Tuiten, directeur Emotional Brain.

Noot voor de redactie (