Ingezonden persbericht

5 november 2006

Theater de Tobbe

Voorburg

zo 05 jeugdtheater: 'Maan' door Ageet de Haan (muziek/toneel; 2+)
14.00 uur; toegang kinderen E 5,00 / volwassenen E 6,00
Ageeth de Haan is zangeres en theatermaker. Zij studeerde een jaar lichte muziek zang aan het conservatorium. Daaropvolgend twee jaar aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam.
Toen Ageeth zelf moeder werd begon ze met het schrijven van liedjes voor de allerkleinsten. Voor "Pippo" het maandblad voor peuters, schreef zij een aantal jaren de muziekrubriek. Voor dit blad maakt zij in 2000 een cd met liedjes over de hoofdpersonen uit dit blad. Dat smaakte naar meer.
In 2002 maakte Ageeth voor uitgeverij Pereboom (Bussum) twee cd's met liedjes voor peuters en kleuters.
Voor "Hou je vast" schreef zij zelf de liedjes. Voor "Stap maar in" stak zij bestaande liedjes in een ander jasje en schreef er een aantal nieuwe bij.
Kenmerkend voor de muziek die Ageeth maakt is de eenvoud, helderheid, het gebruik van verschillende muziekstijlen en akoestische instrumenten.
Rondom de liedjes van deze cd's maakte Ageeth het muziektheaterprogramma "Hou je vast." En nu is daar "Maan".

"Maan" is haar nieuwste muziektheaterprogramma. Ageeth speelt, vertelt en zingt.
Frans Groen begeleidt haar op akoestisch gitaar. "Maan" is een sfeervolle, ietwat ingetogen voorstelling. Een grappig verteld verhaal over bang zijn in het donker.
Met veel liedjes en een oplossing voor Sophie.

Inhoud van de voorstelling

Sophie is bang in het donker, maar daar gaat ze iets aan doen. Ze vliegt op haar bed door de lucht. "Maantje Maan!, mag ik je iets vragen?"

Typerend voor wat Ageeth maakt is dat zij de belevingswereld van peuters en kleuters centraal stelt. De liedjes die ze maakt zijn kleine, heldere verhaaltjes waarbij de kinderen actief meedoen of lekker kunnen luisteren. Verrassend daarbij is dat de muziek en de sfeer in de voorstelling zowel kinderen als volwassenen aanspreekt.

nadere informatie en foto's:
www.detobbe.nl of ab smit: Abaadje@hetnet.nl