1e persbericht van zondag 5 november 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 05-11-2006

Eindhoven: Politie houdt vechtersbaas aan

De politie heeft zondag om 2.15 uur op de Schootsestraat een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had tijdens een besloten feest in een café aan de Schootsestraat verschillende bezoekers geslagen. Hij zou ook een aantal vernielingen in het café aangericht hebben. De problemen zouden zijn begonnen toen een bezoeker zelf achter de tapkast ging staan om een biertje te tappen. Het personeel zei daar iets van en wilde dat de illegale tapper de zaal verliet. De aangehouden verdachte is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt twee verdachten van openlijke geweldpleging aan

Op het Stationsplein heeft de politie zondag om 5.15 uur twee Helmonders van 24 en 26 jaar oud aangehouden. Zij zouden even daarvoor op de Vestdijk een 26-jarige man uit Boxtel hebben mishandeld. De man uit Boxtel zat als bijrijder in een auto. Bij een verkeerslicht bij de Dommelstraat moest de bestuurder van de auto stoppen voor een groep voetgangers die ondanks het rode verkeerslicht de weg overstak. Toen de man uit Boxtel uit de auto stapte werd hij door enkele mannen van de groep geslagen en geschopt. Toen de politie aan kwam rijden liepen de verdachten verder. Op het Stationplein konden de twee Helmonders op aanwijzing van het slachtoffer aangehouden worden. Zij zijn de cel ingegaan.

Eindhoven: Inzittende auto gewond bij verkeersongeval

Een 24-jarige man uit Veghel is zondag rond 0.10 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Fellenoord Boschdijktunnel. Hij zat in een auto die bestuurd werd door een 41-jarige man uit Veghel. Ze reden over de Fellenoord in de richting van de John F. Kennedylaan. Een 59-jarige Eindhovense automobilist kwam hen tegemoet gereden en sloeg linksaf de Boschdijktunnel in. De man uit Veghel kon hem niet meer ontwijken. De 24-jarige man is met nekletsel in het ziekenhuis opgenomen.

Helmond: Politie houdt jongen aan na mishandeling

Op de Steenweg heeft de politie zondag om 1.15 uur een 17-jarige Helmonder aangehouden. De jongen had in een horecazaak aan de Steenweg een eveneens 17-jarige plaatsgenoot in het gezicht geslagen. Het slachtoffer raakte licht gewond in het gezicht. De verdachte is ingesloten.

Best: Politie houdt alcoholcontrole, adviesdienst doet onderzoek

De politie heeft van zaterdag 22.00 uur tot zondag 4.00 uur op verschillende plaatsen in Best en Oirschot alcoholcontroles gehouden. 352 verkeersdeelnemers moesten blazen en zes van hen bleken te veel gedronken te hebben. De promillages waren 1,9, 0,9, 0,85, 0,75, 0,7 en 0,55. Drie van hen konden een boete betalen. Tegen de rest wordt proces-verbaal opgemaakt. De bestuurder met 1,9 promille, een 26-jarige man uit Best, moest het rijbewijs inleveren. Tijdens de controles deden medewerkers van Veilig Verkeer Nederland voor de Adviesdienst Verkeer en Vervoer onderzoek naar het alcoholgebruik in het verkeer. Zij enquêteerden verkeersdeelnemers.

Best: Politie neemt rijbewijs in van dronken bestuurder

De politie heeft zaterdag om 21.55 uur op de Koningin Julianaweg-Zuid een 41-jarige Poolse automobilist aangehouden. De man blies een promillage van ruim 2,3. De politie nam het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

Oirschot: Woninginbraak

Zaterdag tussen 10.00 en 22.25 uur is ingebroken in een woning aan de Bestseweg. Een raam is opengebroken. Uit de woning verdwenen twee laptops, een personal computer, sieraden, een fotocamera en een televisie.

Maarheeze: Bewoners houden inbreker aan

Bewoners van een woning aan de Oude Boom hebben zondag om 6.35 uur een 31-jarige man uit Maarheeze aangehouden. De hoofdbewoner hoorde gestommel achter de woning. Op dat moment kwamen zijn twee zonen thuis. Zij gingen op onderzoek uit en zagen de verdachte weglopen. Ze konden hem achterhalen en belden de politie. Het bleek dat in de berging achter het huis was ingebroken. Buiten de berging stonden al allerlei gereedschappen klaar om meegenomen te worden. Vlakbij de woning stond ook nog een laptop. Deze bleek van een inbraak in een kantoor aan de Stationsstraat te komen. De verdachte is ingesloten.

Eersel: Politie houdt verdachte van fietsendiefstal aan

In de Nieuwstraat heeft de politie zaterdag om 17.00 uur een 31-jarige man zonder bekende woonplaats aangehouden. Getuigen hadden gezien dat hij even daarvoor een fiets had weggenomen. Hij zou ook afgelopen donderdag een fiets hebben gestolen. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.