Politie Gelderland-Zuid

Drugsdealer aangehouden na vergissing junk

Agent voor gebruiker aangezien

Nijmegen, 05-11-2006 o Een agent van het politieteam Nieuw-West in Nijmegen stond vrijdagmiddag te posten op de Bothastraat in Nijmegen. Op een bepaald moment kwam er een man bij hem staan die hem vroeg of hij daar ook stond te wachten op . De agent herkende de man als een gebruiker van harddrugs. De man realiseerde zich kennelijk niet dat hij met een agent te maken had.

De agent, die toch wel benieuwd was wat er zou gaan gebeuren hield zich op de vlakte over de reden van zijn aanwezigheid daar. Even later kwam een tweede man ter plaatse en onder de ogen van de agent werd daar een dosis drugs verhandeld. Toen de deal was gesloten herkende de dealer de politieman en ging er als een haas vandoor. De politieman zette direct de achtervolging in en waarschuwde via de meldkamer andere collegas. In de buurt van het Danielsplein verloor de agent de man uit het oog maar even later wist een agente, die in de buurt op een mountainbike surveilleerde, de man op de Generaal Smutsstraat aan te houden.
De verdachte, een 26-jarige Nijmegenaar, is overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij in verzekering gesteld. (03)