Politieberichten district Lekstroom, 1.30 uur

utrecht, 05-11-2006

Dodelijk verkeersongeval

LOPIK Zaterdagavond rond 21.00 uur is bij een verkeersongeval op de M.A. Reinaldaweg een 34-jarige vrouw uit Wageningen om het leven gekomen. Het slachtoffer was samen met haar vriend, een 30 jarige man uit Schoonhoven, in een personenauto onderweg van Lopik naar Schoonhoven. Onderweg had zij aangegeven graag te willen oefenen met autorijden. Haar vriend is vervolgens met de auto het naastgelegen fietspad opgereden. Tijdens het oefenen is een ruzie ontstaan tussen het slachtoffer en haar vriend. De vrouw is vervolgens boos de auto uitgestapt en de rijbaan opgelopen. Op dat moment reed een 19-jarige automobilist over de M.A. Reinaldaweg van Schoonhoven richting Lopik. Deze automobilist kon de vrouw niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. Toen de politie arriveerde was de ambulance al ter plaatse. In eerste instantie was niet duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren en heeft de politie zowel de 19-jarige bestuurder als de 30-jarige vriend van het slachtoffer aangehouden. Beiden hebben een blaastest afgelegd en hieruit bleek dat zij niet onder invloed van alcohol waren. Zij zijn korte tijd later in vrijheid gesteld. De Regionale Verkeersdienst heeft het verkeersongeval nog in onderzoek.

Getuigen aanranding gezocht

UTRECHT/NIEUWEGEIN De politie is op zoek naar getuigen van een aanranding die donderdagavond heeft plaatsgevonden in de tram van Utrecht naar Nieuwegein. Een 22-jarige vrouw was rond 23.15 uur bij de begin/eind halte Moreelsepark in de tram van Utrecht naar Nieuwegein gestapt. Direct kwam een man naast haar zitten en heeft haar onder bedreiging van een mes aangerand. De vrouw wist uiteindelijk bij de halte Wijkersloot uit te stappen. Het slachtoffer uit Nieuwegein heeft vrijdag aangifte gedaan en de politie is een onderzoek gestart.

De vrouw vertelde dat zij voor het instappen op het perron bij de halte Moreelsepark naast de man gestaan heeft. Hij was in het gezelschap van twee vrienden. Op het perron hadden zij haar lastiggevallen en haar telefoon uit de handen geslagen. De politie is op zoek naar reizigers die dit gezien hebben of de mannen in de tram hebben gezien. Het incident heeft zich vrijwel vooraan in de tram afgespeeld.

Het signalement van de verdachte is: ongeveer 25 jaar met een licht getint uiterlijk. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een wit vest met bontkraag en capuchon. De andere twee mannen waren eveneens rond de 25 jaar met een licht getint uiterlijk. Een van hen droeg een rode pet met het teken NY, de ander een zwarte gebreide muts. Beiden droegen een blauwe spijkerbroek.

Heeft u informatie die kan leiden tot de identiteit van de dader of een van de andere mannen, bel dan naar de politie via 0900-8844.

Joyriding

NIEUWGEIN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 14-jarige jongen uit Nieuwegein aangehouden voor joyriding. Agenten hadden de jongen zien rijden over de Galecopperlaan. Op de Jan Engelmanhove hebben zij de auto staande gehouden. Bij controle bleek dat de bestuurder 14 jaar was en dus niet in bezit van een rijbewijs kon zijn. In de auto zaten ook twee jongens van 15 jaar eveneens uit Nieuwegein. Hij verklaarde de auto zonder toestemming van zijn moeder te hebben meegenomen. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier hebben agenten zijn moeder ingelicht. Met twee bekeuringen, voor rijden zonder rijbewijs en het niet in bezit hebben van identiteitspapieren, is de jongen in vrijheid gesteld.

Geen rijbewijs

HOUTEN - Zaterdagavond rond 19.30 uur kreeg de politie een melding van een eenzijdig ongeval op de Herenweg. Ter plaatse bleek dat een automobilist tegen een paaltje was gebotst en vervolgens tegen een geparkeerde auto tot stilstand was gekomen. Bij controle bleek dat de bestuurder een 17-jarige man was uit Houten. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs en had de auto zonder toestemming van een vriend meegenomen. Uit de blaastest bleek ook dat de Houtenaar had gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 402 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Scootercontrole

HOUTEN Vrijdag tussen 22.00 en 02.00 uur heeft de politie een scootercontrole gehouden op De Slinger.

In totaal zijn 23 bromfietsen gecontroleerd en 12 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet hebben van een certificaat/rijbewijs, geen helm dragen, overschrijding van de maximale constructiesnelheid en het onterecht voeren van oranje vlakken. Bij 12 bestuurders bleek alles in orde te zijn.

Controle parkeren

IJSSELSTEIN Zaterdagmiddag heeft de politie gecontroleerd op onder andere De Walkade, Koningshof en Schuttersgracht op fout parkeren (blauwe zone). In totaal zijn 36 bekeuringen uitgeschreven.