Politie Haaglanden

persberichten 5 november

Haaglanden, 05-11-2006

Politie zoekt getuigen brutale overval
Den Haag Politie Haaglanden zoekt getuigen van een overval op een juwelier aan de Boekhorststraat. Op zaterdag 4 november om 13.15 uur kwamen twee mannen met bivakmutsen de zaak binnen en sloegen met een hamer enkele vitrinekasten stuk. Hierop namen zij enkele sieraden uit de vitrinekasten mee en renden de winkel uit, waarna zij er vandoor gingen op een donkere scooter. De verdachten hebben een licht getinte huidskleur. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. Bellen via meld misdaad anoniem kan ook; 0800-7000.

Zwaar bewapende drugsdealer aangehouden
Den Haag Een ogenschijnlijk normaal praatje leidde tot op vrijdag 3 november om 23.00 uur tot een mooie vangst. Politieagenten spraken op de Doubletstraat een man aan die met een glas cola buiten liep. De man rende direct hard weg maar kon al snel worden achterhaald. Politieagenten troffen bij de 31-jarige Schiedammer een vuurwapen, een patronenhouder met 12 kogels en een flinke hoeveelheid drugs (bolletjes heroïne) aan. Daarnaast had de man een mes in zijn broekband. Hij wordt op maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Mislukte raamkraak
Den Haag Een nog onbekende man trachtte op zaterdag 4 november om 03.00 uur met een gestolen grondwerktuig een pinautomaat op de Zoetermeerse Rijweg te slopen. Een getuige die geld wilde pinnen overliep min of meer de man die hierna zonder buit er vandoor ging. De ravage was enorm. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. Bellen via meld misdaad anoniem kan ook 0800-7000.

Overvaller aangehouden
Den Haag Een 26-jarige Hagenaar werd zaterdag 4 november om 12.00 uur in een tankstation aan de Leyweg aangehouden. De man trachtte door te dreigen met een mes de 56-jarige caissière te beroven van geld. Omstanders die getuige waren hielden de man aan de praat waarna de snel ter plaatse gekomen politieagenten de overvaller konden arresteren.

Hennepkwekerij ontmantelt
Den Haag Extreem hoog energiegebruik leidde op zaterdag 4 november om 22.30 uur tot de vondst van een hennepkwekerij in een woning aan de Kemperstraat. Politieagenten die samen met Eneco een onderzoek instelden troffen een in werking zijnde hennepkwekerij aan. 229 planten en toebehoren werden vernietigd.

Buurtpreventie achterhaald woninginbrekers
Den Haag Mede dankzij de inzet van het buurtpreventieteam konden politieagenten op zondag 5 november om 22.30 uur drie Hagenaars (17-23 jaar) aanhouden. Politieagenten zagen de drie lopen op het Kaapseplein met enkele zakken. Bij het zien van de agenten gingen de mannen, onder achterlating van de zakken, ervandoor. De drie mannen werden in de omgeving achterhaald en aangehouden. Uit onderzoek bleek dat in de tassen diverse goederen zaten die bij enkele woninginbraken waren weggenomen.

Koploper aangereden
Den Haag Een 52-jarige fietser uit Delft werd op zaterdag 4 november om 11.45 uur op de Donau aangereden. De man reed op kop van een groepje wielrenners en werd aangereden door een 35-jarige automobilist uit Rijswijk die vanuit een zijstraat kwam. Het slachtoffer raakte slechts licht gewond.

Schone ruit
Den Haag Een 42-jarige Hagenaar zag op zaterdag 4 november om 03.00 uur een abri op de Statenlaan volledig over het hoofd. De man liep dwars door de abri ruit heen. Politieagenten constateerden naast enkele snijwonden aan het gezicht dat de man veel te veel had gedronken.

Cameratoezicht snapt fietsendief
Den Haag Medewerkers van cameratoezicht (GMC) zagen op zaterdag 4 november om 03.45 uur dat een man een fiets op de Vlamingstraat aan een voorbijganger verkocht. Beiden mannen (25 en 30) werden aangehouden. De fiets is waarschijnlijk gestolen.

Wisseltruc mislukt
Rijswijk Een 18-jarige Hagenaar werd op zondag 5 november om 03.00 uur aangehouden op de Harpsingel. De man werd betrapt op rijden onder invloed. Zijn medepassagier trachtte politieagenten te misleiden door snel achter het stuur te kruipen om zo aannemelijk te maken dat hij de bestuurder was geweest. Agenten zagen echter de wisseltruc voor hun ogen gebeuren en arresteerden de echte bestuurder die tevens geen rijbewijs had.

Trekker onder invloed
De Lier Politieagenten die op zaterdag 4 november om 01.00 uur een trekker zagen rijden op de Kerklaan besloten de bestuurder aan een onderzoek te onderwerpen. Tot hun verbazing bleek de 26-jarige bestuurder uit Maasland een flinke borrel op te hebben. Hij blies 465 ug/l en kreeg een proces-verbaal. Een 35-jarige Hagenaar werd zondagochtend aangehouden op de Emmastraat in Monster. Ook hij had teveel gedronken en blies 765 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zweed krijgt bon
Wassenaar Een 16-jarige Zweed kon op zondag 5 november direct 80,-- betalen. De man trapte voor de ogen van enkele agenten op de Middelweg tegen een mobiel(dixie) toilet. De agenten beloonde het gedrag van de man direct met een bon die hij meteen betaalde.

Zeven aanhoudingen bij alcoholcontrole
Wassenaar Bij verschillende alcoholcontroles werden in totaal zeven automobilisten aangehouden. Op zaterdagavond controleerden de politie op de Buurtweg, de Rijksstraatweg en de Stoeplaan het autoverkeer op alcoholgebruik. Ruim 350 automobilisten moesten een blaastest af leggen, voor zeven liep dat verkeerd af.

Vernieler aangehouden
Delft Een 37-jarige Hagenaar werd op zaterdag 4 november om 23.00 uur aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man bij de Troelstralaan een ruit vernielde. Politieagenten konden de man aanhouden.

Graffitispuiters aangehouden
Delft Twee graffitispuiters werden op zondag 5 november om 05.00 uur op Rijksweg A13 aangehouden. Politieagenten zagen de jongens graffiti spuiten op een geluidsscherm waarna ze werden aangehouden.

Bromfietser dronken op de snelweg
Delft Een 30-jarige Hagenaar werd door politieagenten gesnapt terwijl hij net vanaf Rijksweg A13 de afrit op reed. Hij bleek onder invloed te zijn en blies maar liefst 670 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal voor het dronken rijden op de snelweg.

Vernielers aangehouden
Delft Drie inwoners uit Woubrugge werden op zondag 5 november om 06:00 uur aangehouden. De jongeren werden betrapt door een 54-jarige getuige die zag dat zij enkele betonnen paaltjes nabij de parkeergarage Zuidpoort omduwden. Politie agenten wisten de mannen te achterhalen waarna zij werden ingesloten.

Drie aanhoudingen na vechtpartij
Zoetermeer Drie Zoetermeerders (16, 17 en 26) werden op zondag 5 november rond middernacht aangehouden op de Karel Doormanlaan. De jongeren waren betrokken bij een vechtpartij waarbij een nog onbekende jongen gewond raakte. De 26-jarige die trachtte de aanhouding te verhinderen kon ook de cel in omdat hij nog enkele boetes moest betalen.

Drie aanhoudingen bij Dance-evenement
Zoetermeer Drie bezoekers van een dance-evenement aan de Van der Hagenstraat werden op zaterdag 4 november om 23.15 aangehouden wegens het bezit van harddrugs (XTC pillen). De verdachten (18, 21 en 24) afkomstig uit Zandvoort, Nijmegen en Leiden kregen een proces-verbaal. De pillen werden inbeslaggenomen en vernietigd.

Politie zoekt getuigen brandstichting
Zoetermeer Politie Haaglanden zoekt getuigen van een brandstichting van een woning aan de Vitruviusruimte op vrijdag 3 november om 17:25 uur. De bewoners van deze woning werden gealarmeerd door de brandmelder. Toen zij gingen kijken bleek dat onverlaten een brandende krant in de brievenbus hadden geduwd. De voordeur raakte daarbij zwaar beschadigd. Dankzij de brandmelder bleef de schade beperkt. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. Bellen via meld misdaad anoniem kan ook; 0800-7000.

Omstanders redden vrouw uit water
Zoetermeer Enkele omstanders handelen zeer accuraat toen zij op vrijdag 3 november een 63-jarige invaliden vrouw met haar invalidenvoertuig het water van het Lyonpad zagen inrijden. Zij bedachten zich geen moment en wisten haar op het droge te krijgen. De vrouw werd vervoerd naar een ziekenhuis. Zij was mogelijk onwel geworden en vervolgens te water geraakt.