Europadag trekt veel jonge gezinnen

Centrum voor werk en inkomen

http://www.cwinet.nl

Meer dan duizend bezoekers tonen hun grenzeloze belangstelling voor Europadag.

Zaterdag organiseerde CWI/EURES de derde landelijke Europadag. Tijdens deze dag stond werken in andere Europese landen centraal. In de Amsterdamse Beurs van Berlage zochten meer dan duizend bezoekers naar informatie en vacatures.

Europarlementariƫr Emine Bozkurt benadrukte in haar openingsspeech het belang van mobiliteit voor de arbeidsmarkt. 'In een globaliserende economie is ook de arbeidsmarkt breder dan de landsgenzen. Een goede voorbereiding, ook voor een eventuele partener en kinderen is noodzakelijk om mogelijke obstakels te omzeilen. Zeker in dit Europese Jaar van de mobiliteit van werknemers is een Europadag dan ook een goed initiatief', aldus Bozkurt.

CWI presenteerde honderden vacatures uit heel Europa. EURES-adviseurs en bedrijven uit diverse landen waren aanwezig met meer dan veertig stands en verzorgden bijna dertig verschillende workshops en presentaties. Onder bezoekers waren vooral Spanje en de Scandinavische landen erg in trek. Bezoekers waardeerden de Euopadag met een 7,5.

CWI maakt deel uit van EURES, het Europese netwerk van arbeidsvoorzieningsorganisaties. EURES heeft als taak het vrije verkeer op de Europese arbeidsmarkt in goede banen te leiden. De leden wisselen vacatures, kandidaten en informatie uit. De belangstelling voor werken in het buitenland is groot: jaarlijks vinden op de CWI-vestigingen ruim 45.000 bemiddeling- en informatiegesprekken plaats over werken in Europa. Volgens onderzoek van bureau Eurostat zochten vorig jaar 121.000 mensen hun heil in het buitenland.

Wie de Europadag gemist heeft, kan de website van EURES bezoeken: europa.eu.int/eures