Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Arnhemmer aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 5-11-2006 13:32:09

Elst - De Elster politie heeft zaterdagochtend vroeg een 43-jarige Arnhemmer aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn ex-vriendin, een 26-jarige vrouw uit Elst. De man zou die nacht rond vijf uur met geweld de woning van zijn ex-vriendin zijn binnengegaan door met behulp van een paal de deur in te slaan. Eenmaal binnen zou hij de vrouw hebben bedreigd met geweld. Ook de nieuwe vriend zou hij gedreigd hebben iets aan te doen. Gewaarschuwde agenten troffen de man nog binnen aan waarna hij werd aangehouden. De man is in de loop van zaterdagmiddag vrijgelaten en had de aantijgingen bekend. Justitie beslist verder over het lot van de Arnhemmer.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zevenaarse aangehouden na bestelen werkgever

Publicatiedatum: 5-11-2006 13:31:34

Zevenaar - Een zestienjarig meisje uit Zevenaar is zaterdagmiddag door de politie in haar woonplaats aangehouden op verdenking van verduistering. Het meisjes zou haar werkgever, een Zevenaarse winkel, hebben bestolen van geld. Door de zaak was eerder geconstateerd dat er regelmatig kasverschillen waren waarop een intern onderzoek werd ingesteld. Daarbij was de verdenking op de Zevenaarse gevallen. Nadat het meisje daarmee geconfronteerd werd bekende ze uiteindelijk een gedurende een periode van drie maanden een aantal keren tientallen euro's geld uit de kassa had gehaald. Door de zaak werd de politie ingeschakeld waarna de Zevenaarse werd aangehouden. Door de bedrijfsleider is inmiddels aangifte gedaan. Het Zevenaarse meisje is voor onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken bromfietser raakt rijbewijs kwijt na stunten
Publicatiedatum: 5-11-2006 13:30:39

Duiven - De politie van Duiven heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige Westervoorter. De man was kort daarvoor op het Eilandplein betrapt toen hij op zijn bromfiets aan het stunten was. Zo zagen surveillerende agenten de man omstreeks kwart over twee op een wiel over het plein rijden. Toen ze de man wilden controleren ging hij er vandoor. Op de Venus lukte het de agenten de Westervoorter te achterhalen. De man was onder invloed van alcohol zoals later bleek bij de ademanalyse. Daarbij werd een promillage gemeten van 1,15. Voor de Westervoorter, die als beginnend bestuurder wordt aangemerkt, ruim vijf keer zoveel als is toegestaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Van de wal in de sloot: rijbewijs kwijt geraakt
Publicatiedatum: 5-11-2006 13:29:15

Angerlo - De Zevenaarse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige automobilist uit Doesburg. De man was omstreek drie uur die nacht in Angerlo letterlijk van de wal in de sloot geraakt op de Eldrikseweg. Gewaarschuwde agenten troffen de man kort na het ongeval ongedeerd bij zijn auto aan. Hij maakte een beschonken indruk en moest mee naar het politiebureau. Daar bleek dat de Doesburger met een alcoholpromillage van 1,43 achter het stuur had gezeten. Voor beginnende bestuurders, zoals in dit geval, is dat ruim zes keer zoveel als is toegestaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie onderzoekt vernielingen en diefstal auto-emblemen
Publicatiedatum: 5-11-2006 13:28:34

Zevenaar - De Zevenaarse politie onderzoekt een aantal vernielingen van auto's en diefstal van auto-emblemen. In de loop van zaterdagochtend werd bij de politie gemeld dat een vijftal auto's schade hadden opgelopen als gevolg van vernielingen. Zou zouden er banden zijn lek gestoken, ruiten ingegooid en lakwerk bekrast. Bij zeker vier auto's bleken de auto-emblemen te zijn verdwenen waarbij ook schade was ontstaan. Het merendeel van de auto's die waren beschadigd stonden geparkeerd op de Bartokstraat, maar ook op de Botterland, Schubertstraat en de Ampèrestraat bleken auto's schade te hebben opgelopen. De schade en de diefstallen moeten hebben plaatsgevonden in de nacht van vrijdag op zaterdag. De politie roept getuigen op te reageren via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Gewonden bij bedrijfsongevallen

Publicatiedatum: 5-11-2006 13:27:56

Heteren/Huissen - Bij twee bedrijfsongevallen in Heteren en Huissen zijn vrijdag twee personen gewond geraakt. Een 26-jarige vrouw uit het Duitse Kleve had vermoedelijk een gebroken been opgelopen nadat ze in een hal van een distributiebedrijf op het industrieterrein Poort van Midden Gelderland in Heteren was aangereden door een heftruck. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Door de politie zal de Arbeidsinspectie worden ingeschakeld.

In Huissen raakte een 55-jarige man uit Duiven gewond bij het lossen van bouwmateriaal aan de Rietkamp. De man was daarbij van een aanhanger gevallen en had vermoedelijk eveneens een beenbreuk opgelopen. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Doesburger aangehouden na aanrijding
Publicatiedatum: 5-11-2006 13:27:06

Zevenaar - Een 26-jarige Doesburger is vrijdag door de Zevenaarse politie aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man zou rond kwart over vijf op de Molenstraat uit de bocht zijn gevlogen en tegen een boom gebotst. Na de aanrijding zagen getuigen twee inzittenden op de vlucht slaan. Gewaarschuwde agenten troffen de twee, waaronder de 26-jarige Doesburger, aan. Ze bleken ongedeerd. De Doesburger zou volgens getuigen achter het stuur hebben gezeten waarna hij werd aangehouden. De man bleek ook onder invloed van alcohol maar weigerde mee te werken aan de ademanalyse. De Doesburger bleek evenmin in het bezit van een rijbewijs. De man is later na verhoor weer vrijgelaten met enkele processen-verbaal op zak.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Controles-op-verzoek: 57 hardrijders op de bon

Publicatiedatum: 5-11-2006 13:26:32

Westervoort - Bij snelheidscontroles op verzoek van buurtbewoners in Westervoort zijn vrijdag in totaal 57 hardrijders op de bon gegaan. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde vrijdag op de Klapstraat en 't Hoge Eind. Op de Klapstraat werd gecontroleerd tussen vijf en negen uur 's avonds. Van de ruim 1600 gecontroleerde automobilisten reden er 54 harder dan de daar geldende 50 km/u/. Er werd een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 68 km/u. De overige drie bonnen vielen bij de controle op 't Hoge Eind tussen kwart over drie en vijf uur in de namiddag. Van ruim 300 passanten werd daar de snelheid gemeten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---