Politie Limburg-Zuid
|      |                          |                        |
|      |                          |Regiopolitie Limburg    |
|      |                          |Zuid                    |
|Intern|www.politie.nl            |                        |
|et    |communicatie@limburg-zuid.|Stafbureau Communicatie |
|Email |politie.nl                |                        |
|      |0031 - 43 - 4006616       |                        |
|Tel.  |                          |                        |

Onderwerp : Persbericht

Afkomstig van : Bert Boosten

Datum : zondag 5 november 2006
Opmerkingen : geen

Maastricht; inbraak in school

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie bij een inbraak in een schoolgebouw aan de Severenstraat in Maastricht een 24-jarige man aangehouden.

De politie werd omstreeks 03.25 uur gealarmeerd omdat het alarm afging. Bij een onderzoek in het gebouw, werd in een van de leslokalen een man liggend op de vloer aangetroffen. Hij was het schoolgebouw binnen gedrongen door een ruit te vernielen.

Hij sprak Engels en had geen identiteitsbewijs bij zich.

Maastricht; aangehouden met drugs

Zaterdagmiddag heeft de politie op de Putepeel in Maastricht een 32-jarige man uit Marokko aangehouden omdat hij harddrugs bij zich had.

De man, die illegaal in Nederland verblijft, had bijna drie gram cocaïne en heroïne bij zich. Verder had hij ruim E 1000,- aan contant geld opzak en een kassabon van E 600,- betreffende de aankoop van twee nieuwe mobiele telefoons, gedateerd op zaterdag 4 november 2006.

De man werd ingesloten.

Valkenburg; voetganger bijna aangereden

Zaterdagmorgen heeft de politie op de Pastoor Ribberghstraat in Valkenburg een auto in beslag genomen, waarvan de bestuurder eerder die morgen was ingereden op een voetganger.

De voetganger, een inwoner van Valkenburg, was omstreeks 09.00 uur op het trottoir van de van Peltstraat in die plaats bijna aangereden door die betreffende auto. Het slachtoffer moest bij een woning op een verhoging springen om niet door de auto te worden aangereden. Kort daarvoor hoorde het slachtoffer de auto met veel lawaai aankomen rijden. In een bocht raakte de bestuurder kennelijk de macht over het stuur van zijn auto kwijt, waardoor hij op het trottoir terechtkwam waar op dat moment het slachtoffer liep. Toen deze uit verontwaardiging een hand opstak, stopte de bestuurder van de auto en kwam op het slachtoffer af. Deze rende daarop weg om een confrontatie met de automobilist uit de weg te gaan.

De politie trof de auto onbeheerd aan. In verband met het onderzoek nam zij het voertuig in beslag.

Maastricht; vechtersbazen aangehouden

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Nieuwenhofstraat in Maastricht vijf mannen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

Een van de mannen moest zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen.

Omstreeks 03.00 uur bleek er op de Nieuwenhofstraat een vechtpartij te zijn geweest tussen twee groepen, waarbij met een ketting zou zijn geslagen. De ene partij bestond uit twee inwoners uit Schinnen (23 en 27). De andere partij uit drie mannen van 20, en 21 jaar uit Maastricht en Berg en Terblijt.

De ketting werd ter plaatse aangetroffen.

Omdat beide partijen elkaar beschuldigden, werden alle personen als verdachte aangehouden. De politie onderzoekt de toedracht.

Sittard; brand in leegstaande woning

In de nacht van zaterdag op zondag werd omstreeks 00.15 uur een brand ontdekt in een leegstaande woning aan de Rembrandtstraat in Sittard.

Het betrof een uitslaande brand, waarbij niemand letsel opliep.

Het betreffende pand was evenals andere panden bestemd voor de sloop. Driewoningen bleken echter nog bewoond te zijn. De bewoners hiervan hebben voor korte tijd hun woning moeten verlaten.

De politie stelt een onderzoek in.

Sittard; jongeren vernielen autospiegels

De politie heeft zaterdag en zondag vijf jongeren in de leeftijd van 16 tot 20 jaar aangehouden op verdenking van het vernielen van meerdere autospiegels in Sittard.

Het betrof auto's die geparkeerd stonden op de Nieuwstraat, Heirstraat, Achter de Beek, de Sint Martinusstraat en de Klinkenberglaan.

Toen twee agenten, die in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.20 uur onopvallend surveilleerden, op de Putbroekerweg geconfronteerd werden met een automobilist die drie jongeren aansprak in verband met het vernielen van een spiegel van zijn auto, werd het drietal aangehouden. Later werden nog twee andere verdachten aangehouden.

Tijdens een onderzoek bleek dat van zestien geparkeerde auto's de spiegels aan de straatzijde mogelijk vernield waren.

In verband met het onderzoek zijn de jongeren ingesloten.

Landgraaf; dronken automobilist richt ravage aan

Een dronken automobilist heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote ravage aangericht, nadat hij op de Graverstraat in Kerkrade een aanrijding had veroorzaakt.

De auto met achter het stuur een 37-jarige inwoner van Aken (D), werd na een zoektocht van de politie op de Europaweg-Zuid in Landgraaf zwaar gehavend aangetroffen.

Op de Graverstraat botste de Akenaar met zijn auto tegen een links van de weg geparkeerde auto en reed daarna door. Agenten die uitkeken naar de doorrijder, werden op de Holzstraat in Kerkrade aangesproken door een getuige die vertelde er zojuist een auto met hoge snelheid voorbijkwam, die kennelijk een klapband had gehad. Op de verdere route richting Landgraaf werden stukken rubber van een autoband en diverse krassporen op het wegdek aangetroffen. Op de Gravenweg in Eijgelshoven belandde de auto op de middenberm waar twee aanduidingsborden omver werden gereden. Uiteindelijk leidden duidelijke krassporen, veroorzaakt door twee kapotte banden, naar de plaats waar de Akernaar met zijn auto was gestopt.

Een blaastest wees uit de man een bloed/alcoholgehalte had van 2 promille. Hij werd ingesloten, terwijl zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Kerkrade; lastige man op plaats van aanrijding

In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 03.25 uur, heeft de politie op de Annastraat in Kerkrade een 19-jarige inwoner van die plaats aangehouden in verband met het beledigen van politieagenten.

De man zat samen met enkel andere personen in een auto, waarvan de bestuurder op de kruising van de Pannesheiderstraat - Dumonstraat in Kerkrade een aanrijding had veroorzaakt en daarna was weggerend.

De auto botste eerst tegen een verkeersbord en daarna tegen een boom. Twee van de inzittenden bleven ter plaatse, de anderen, waaronder de bestuurder vluchtten.

Toen agenten doende waren met het afwikkelen van de aanrijding, bemoeilijkte de later aangehouden Kerkradenaar de agenten het werk en beledigden hen. Hierop werd de man aangehouden.

De auto bleek niet verzekerd. Een van de jongeren had de autosleutels thuis weggenomen, waarna men was gaan rijden.

De politie stelt een onderzoek in. Zij is op zoek naar de bestuurder van de auto die aanrijding veroorzaakte.

Hoensbroek; straatroof

In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 02.00 uur, vond er op de Uitweg in Hoensbroek een straatroof plaats, waarvan een 48-jarige inwoonster van Heerlen het slachtoffer werd.

Het slachtoffer was op weg naar huis en werd op zeker moment door een onbekende man van achteren tegen de grond gewerkt. Vervolgens werd zij geschopt, terwijl de dader daarbij krachtig aan haar tas trok, Uiteindelijk wist de dader deze te bemachtigen, waarna hij er vandoor ging. Hij rende weg in de richting van de Heisterberg.

Een 40-jarige Hoensbroekenaar waar het slachtoffer na de beroving naar toe was gelopen, werd aangehouden omdat hij enkele politiemensen beledigde. Dat deed de man zowel telefonisch in de richting van een medewerkster van de meldkamer als tegen enkele politiemensen tijdens het opnemen van de aangifte van het slachtoffer.

Heerlen; overval op benzinetankstation

Zaterdagavond omstreeks 20.20 uur, heeft een tot nu onbekende man een gewapende overval gepleegd op een benzinetankstation aan de Palemigerboord in Heerlen

Bij de overval raakte niemand gewond.

De overvaller kwam het gebouw binnen toen er met uitzondering van een 24-jarige medewerkster niemand aanwezig was. Terwijl de dader in één hand een vuurwapen vasthield, greep hij met de andere hand de vrouw vast, liep met haar naar de kassa en deed vervolgens een greep daarin. De overvaller vluchtte met een onbekend geldbedrag in de richting van de flats aan de Edsonstraat.

De politie heeft meteen een onderzoek gestart. Zij zoekt getuigen.

---- --