Politie Gelderland-Midden

Man verdacht van aanranding

Publicatiedatum: 5-11-2006 14:59:10

Nijkerk - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in een horecagelegenheid in de gemeente Nijkerk een achttienjarige inwoner van Driebergen-Rijsenburg aangehouden op verdenking van aanranding. De man zou in de zaak een zeventienjarig meisje onzedelijk hebben betast. Portiers van de zaak grepen in en hielden de Driebergenaar vast waarna de politie werd gewaarschuwd. Op basis van verklaringen van het slachtoffer en getuigen werd de man aangehouden en ingesloten. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Didammer aangehouden na bedreiging en huisvredebreuk
Publicatiedatum: 5-11-2006 14:49:20

Ede - Een 23-jarige man uit Didam is zaterdagmiddag door de Edese politie aangehouden wegens bedreiging en huisvredebreuk bij zijn ex-vriendin in Ede. De man zou naar de ouderlijke woning van het meisje zijn gegaan en zou daar zijn binnengedrongen. Eenmaal binnen zou hij bedreigingen hebben geuit aan zowel het meisje als haar ouders. Gewaarschuwde agenten troffen de man bij aankomst echter niet meer aan. De Didammer meldde zich later in het politiebureau in Ede, waarna hij alsnog werd aangehouden. De man is later na het afleggen van een verklaring vrijgelaten. Hij had deels bekend. Justitie buigt zich verder over wat er met de Didammer gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Boete voor beschonken Poolse na aanrijding

Publicatiedatum: 5-11-2006 14:47:49

Nijkerk - Een 33-jarige automobiliste uit Polen heeft zaterdag van justitie een boete gekregen van 390 euro voor het rijden onder invloed in Nijkerk. De vrouw was zaterdagmiddag omstreeks half één in beschonken toestand op een sleepwagen gebotst bij de parkeergarage aan de Bonte Koe. Een getuige had gezien dat de vrouw tegen de sleepwagen aanbotste en doorreed. De getuige sprak daarop twee agenten aan die daar in de buurt waren. De agenten gingen vervolgens naar de vrouw op zoek en troffen haar in de parkeergarage aan. De Poolse bleek onder invloed van alcohol en moest mee naar het politiebureau. Daar werd een alcoholpromillage gemeten van bijna twee keer het wettelijke maximum. Justitie legde de vrouw een boete op die direct betaald moest worden. Bij de aanrijding was verder niemand gewond geraakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

`Geintje' levert aanhouding en proces-verbaal op
Publicatiedatum: 5-11-2006 14:47:05

Ede - Een vijftienjarige knaap uit Barneveld heeft vrijdagmiddag winkelend publiek en personeel van een supermarkt de stuipen op het lijf gejaagd van een Edese supermarkt. De jongen was rond kwart voor vier met een bivakmuts op de zaak aan het Brouwersplein binnen gerend en zou daarbij geroepen hebben dat niemand zich moest bewegen. De jongen is kort daarna door de politie opgepakt.

Kort na het voorval was de jongen de zaak weer uitgelopen en werd daarbij op de hielen gezeten door winkelpersoneel. Op aanwijzen van hen kon de Barnevelder even later door gewaarschuwde agenten worden aangehouden. `Een geintje' had de jongen later tegenover de politie verklaard. De knaap is later aan zijn ouders overgedragen en kreeg een proces-verbaal. Bovendien mag de knaap een jaar de zaak niet meer in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen (9) aangereden en gewond

Publicatiedatum: 5-11-2006 14:46:20

Lunteren - Een negenjarige jongen uit Lunteren is vrijdagmiddag gewond geraakt nadat hij op de fiets op de Hessenweg in zijn woonplaats was aangereden door een auto. Het slachtoffer had vermoedelijk een hersenschudding en enkele hoofdwonden opgelopen en is naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist, een 54-jarige Edenaar, was met de schrik vrij gekomen. Het ongeval gebeurde even voor vier uur toen de jongen plotseling zou zijn afgeslagen. De Edenaar, die uit tegenovergestelde richting kwam, had de jongen niet meer kunnen ontwijken. Door de politie was geen drankgebruik geconstateerd bij de automobilist. De verkeersongevallendienst stelt een nader onderzoek in naar de toedracht. Bij het ongeval was ook de traumahelikopter ingezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---