Politie Zeeland


---


Z-2928-2006 Reeks van vernielingen in Terneuzen, politie doet oproep
De politie is een onderzoek gestart naar een reeks vernielingen die afgelopen nacht zijn aangericht in Terneuzen.
In de van der Waalstraat, Celsiusstraat en de Fred. Van Eeedestraat zijn autoruiten vernield. Twee auto's die geparkeerd stonden op de Basaltpromenade en de Fred. Van Eeedestraat zijn in brand gestoken. Ze zijn totaal vernield. Een bushokje aan de Churchillaan en een ruit van een woning aan de Willem Alexanderstraat zijn vernield.
De politie is op zoek naar personen die informatie kunnen verstrekken omtrent deze vernielingen. Zij kunnen kontakt opnemen met het politiebureau in Terneuzen of bellen met 0900-8844.

Z-2929-2006 Auto in de sloot
Zaterdag rond 18.45 uur is op de Braakmanweg in Biervliet een 19-jarige automobilist uit de gemeente Sluis met zijn auto in de sloot terechtgekomen.
De bestuurder had een auto ingehaald maar verloor in de bocht de macht over het stuur en belandde mijn voertuig op de kop in de sloot.
De jongeman kon op eigen kracht uit zijn auto komen en had nagenoeg geen verwondingen.
Zijn auto is rondom beschadigd.

Z-2930-2006 Matroos gewond
Zaterdag rond 21.20 uur is bij het afmeren van een schip in de Zeesluis in Terneuzen een 40-jarige man uit die plaats gewond geraakt.
De man kreeg een gebroken tros tegen zijn been en zijn hoofd aan.
Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

O-2931-2006 Aanhouding voor bedreiging
In de Nieuwe Jachthaven in Brouwershaven is zaterdag om 18.30 uur een 24-jarige man uit de gemeente Schouwen Duiveland aangehouden op verdenking van mondelinge bedreiging van twee inwoners van diezelfde gemeente.
De man is voorgeleid.

O-2932-2006 Rijden onder invloed
Zaterdagavond om 21.40 uur is op de N289 te Kruiningen een 23-jarige automobilist uit Krabbendijke aangehouden voor rijden onder invloed.
Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een transactie.
Op de Pekelingseweg in Aagtekerke is afgelopen nacht om 05.11 uur een 20-jarige automobilist uit de gemeente Veere aangehouden.
Hij had bijna 2 maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken, ontving een rijverbod van 3 uur en een dagvaarding.
Beiden zijn beginnende bestuurders.

O-2933-2006 Oesterkisten verbrand
Zaterdagavond rond 19.30 uur is brand ontstaan in een grote hoeveelheid z.g.n. oesterkisten aan de Havendijk in Yerseke.
De brandweer van Yerseke en Kruiningen hebben het vuur bestreden.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak.


---- --