Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Dronken Hoevelaker aangehouden na verkeersongeval
Publicatiedatum: 5-11-2006 14:45:35

Terschuur - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Hoevelakenseweg in Terschuur een 38-jarige automobilist uit Hoevelaken aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man was rond half één betrokken geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval. Bij de Hoevelaker werd later een alcoholpromillage gemeten van ruim drie keer de toegestane hoeveelheid. Volgens de politie was de Hoevelaker bij het nemen van een bocht in de weg de macht over het stuur verloren. Zijn wagen schampte daarbij een boomstronk waarna de wagen over de kop sloeg en op het dak terecht kwam. De Hoevelaker zelf bleek ongedeerd; zijn wagen was echter total-loss. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

23 bekeuringen bij controles-op-verzoek

Publicatiedatum: 5-11-2006 14:44:49

Bennekom - Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft vrijdag bij twee snelheidscontroles op verzoek van buurtbewoners in Bennekom 23 bekeuringen uitgedeeld. In de avonduren werd gecontroleerd op de Heinrich Witteweg en de Vossenweg, waar een 30 km/u zone van kracht is. Op de Heinrich Witteweg bleek dat 13 van de 23 passanten te hard reed. Op de Vossenweg waren dat er 10 van de 24 passanten. De hoogst gemeten snelheid was 52 km/u op de Heinrich Witteweg. In beide gevallen reed het merendeel van de bestuurders tussen de 10 en 20 km/u te hard.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Lijnbus verliest dieselolie

Publicatiedatum: 5-11-2006 14:43:45

Wageningen - Een lijnbus heeft vrijdagmiddag op de Grintweg een flinke hoeveelheid dieselolie verloren. Daardoor moesten de Bovenweg en de Grintweg gedurende lange tijd worden afgesloten in verband met reinigingswerkzaamheden. Omstreeks vier uur merkte de chauffeur van de bus dat er brandstof uit zijn tank lekte. De bus werd stilgezet waarna brandweer en politie werden gewaarschuwd. Vermoedelijk had de ophanging van de brandstoftank het begeven waardoor naar schatting ongeveer 150 liter diesel op straat lekte. Het wegdek van zowel de Bovenweg als de Grintweg raakte daardoor besmeurd. Ook bleek een deel van de brandstof in de berm te zijn gelekt. De reinigingswerkzaamheden duurden tot omstreeks tien uur, waarna de wegen weer werden vrijgegeven. Bij het incident hadden zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---