Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na opzettelijke aanrijding

Heukelum, 05-11-2006 o In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie een melding dat op de Heidensweg in Heukelum een aanrijding en mishandeling had plaatsgevonden. Daar aangekomen trof de politie een groepje jongeren en met een bromfiets aan.

Een 17-jarige Leerdammer verklaarde dat hij eerder op de avond in het centrum van Heukelum ruzie had gekregen met een 18-jarige inwoner van die plaats. De 17-jarige was toen al door de 18-jarige geslagen. Vervolgens was de 17-jarige samen met een vriend weggereden in de richting van Leerdam.
Op de Heidensweg kwam hem een witte bestelauto tegemoet die bijna op hem inreed. Uit deze auto stapte de 18-jarige Heukelummer die vervolgens met een houten paal begon te slaan. Tijdens het zwaaien met dit stuk hout sloeg de Heukelummer per ongeluk de achterruit van zijn eigen auto in. De Leerdammer kreeg meerdere klappen te verduren. De 18-jarige was vervolgens weer ingestapt en opzettelijk tegen de bromfiets van de Leerdammer aan gereden.
De 18-jarige Heukelummer kon korte tijd later in zijn woning worden aangehouden. Hij werd ingesloten op het politiebureau in Tiel. (03)