Politie Midden- en West Brabant

Persberichten zaterdag 4 en zondag 5 november

BERGEN OP ZOOM, 5 november 2006

Aanhoudingen voor rijden onder invloed

ROOSENDAAL: De politie hield op zaterdag even na 01.00 uur een 43-jarige man uit Oud Gastel aan voor rijden onder invloed. De man werd staande gehouden op de Gastelseweg. Uit een blaastest bleek dat de man gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek een uitslag van 345 ug/l. De bestuurder kreeg een bekeuring en een rijverbod van 2 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Twee aanhoudingen na vernielingen aan autos

Vernielers opgepakt dankzij oplettende getuige

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op zondag tegen 05.30 uur melding dat er twee vandalen autos vernielden. De politie ging direct op zoek naar het tweetal aan de hand van een signalement. De twee zijn op de Antwerpsestraatweg aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen en een 16-jarige jongen uit Bergen op Zoom. De twee zijn verhoord en in verzekering gesteld. Ze worden met meer dan 50 vernielingen in verband gebracht. Het gaat in alle gevallen om autos. De twee staken onder andere banden van autos lek. In het weekend was er een golf van vernielingen aan autos op onder andere de Antwerpsestraatweg, in de Van Oldenbarneveltstraat, aan de Prinses Beatrixlaan en op de Zuid-Westsingel. De politie verzoekt gedupeerden die nog geen aangifte hebben gedaan, zich te melden bij de politie en alsnog aangifte te doen. De politie Bergen op Zoom is te bereiken via 0900-8844.

Dronken man aangehouden na verlaten plaats ongeval

ROOSENDAAL: Aan de President Kennedylaan gebeurde op zaterdag om 01.15 uur een ongeval. Een 48-jarige man uit Roosendaal reed over de genoemde laan, toen er een auto slingerend aan kwam rijden. De bestuurder week uit, maar de andere bestuurder bleef slingeren en raakte de auto. Hierdoor raakte een buitenspiegel beschadigd. De automobilist reed door na het ongeval en de 48-jarige man volgde hem en belde de politie. Deze kon de 42-jarige automobilist uit Roosendaal aanhouden op de Haversmidtlaan. Bij de aanhouding roken de politiemensen een sterke alcohollucht. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en er wordt porces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man aangehouden voor belediging

ROOSENDAAL: De politie hield op zaterdag even na 02.00 uur een 26-jarige man uit Roosendaal aan voor belediging. De man wilde even na 02.00 uur een cafe binnen, maar werd geweigerd in verband met het tijdstip. De man werd hierop boos en verbaal agressief. Hij kwam zijn beklag doen bij politiemensen en schold hen uit. Hierop werd hij aangehouden. Na verhoor is de man met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na eenzijdig ongeval

RUCPHEN: De politie hield op zaterdagochtend een man aan nadat hij was doorgereden na een ongeval. De man was op de Sprundelseweg in het struikgewas gereden en probeerde hierna weg te rijden. De politie hield hem aan op de Sprundelseweg na een melding van een getuige. Op het politiebureau nam men hem een ademanalyse af. De uitslag hiervan bedroeg 475 ug/l. Omdat het vermoeden bestond dat de man harddrugs had gebruikt nam men hem ook een urinetest af. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Autodiefstal

SPRUNDEL: In de nacht van vrijdag op zaterdag is er vanaf de Graaf Ansfriedstraat een auto gestolen. Het gaat om een grijze Volkswagen Gold met kenteken TT-FG-63. De politie heeft aangifte opgenomen van de benadeelde en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Inbraak in bedrijf

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een bedrijf aan de Van Oldenbarneveltstraat. De daders kwam vermoedelijk binnen door een luchtschacht. Het pand is doorzocht en er zijn binnen vernielingen gepleegd. De daders namen een geldbedrag weg. De politie stelt een sporenonderzoek in en zal aangifte opnemen van de gedupeerde.

Man afgeperst door groep jongens

ROOSENDAAL: De politie heeft aangifte opgenomen van afpersing. Een 20-jarige man uit Roosendaal reed op zaterdag omstreeks 22.00 uur samen met een vriend over de Bandeliersberg. Op een gegeven moment zagen zij twee jongens op het fietspad. Ze hadden een slagwapen en dwongen hem tot stoppen. De jongens eisten geld. Toen ze dit niet kregen, kwamen er nog ongeveer 6 jongens tevoorschijn. De Rosendaler was erg geintimideerd en heeft de jongens geld gegeven. Hierna moest hij doorfietsen. De politie heeft van de vriend van de gedupeerde een verklaring opgenomen.

Vrouw beroofd van tas

BERGEN OP ZOOM: Op zaterdagavond liep een 27-jarige vrouw uit Bergen op Zoom over de Hoogstraat met een aantal vriendinnen, toen er een fietser aankwam, die haar tas weggriste. Hij reed weg in de richting van de Boschstraat en de Lindebaan. De politie zal aangifte opnemen van beroving.

Man aangehouden na mishandeling beveiliger

STEENBERGEN: Medewerkers van een horecagelegenheid aan de Kleine Kerkstraat hielden op zondag even na middernacht een 38-jarige man uit Poortvliet aan. De man viel bezoekers van de gelegenheid lastig. Toen een beveiliger hem hierop aansprak sloeg de man hem plotseling in het gezicht. De 31-jarige beveiliger uit Middelburg kon de man met behulp van omstanders overmeesteren en overdragen aan de politie. Van de beveiliger is aangifte opgenomen van mishandeling. De verdachte is ingesloten voor verhoor en op zondagmiddag met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Jongen beroofd

ROOSENDAAL: Een 15-jarige jongen uit Roosendaal reed op zondag omstreeks 01.00 uur over de van Beethovenlaan richting de Dijkrand. Hij reed met een paar vrienden over het fietspad, toen hij werd tegengehouden door een groepje jongens. De jongens eisten zijn kostbaarheden en sloegen hem vervolgens in het gezicht en schopten hem. De daders gingen er met onder andere geld vandoor. De politie heeft aangifte opgenomen van het slachtoffer.

Man aangehouden in uitgaansgebied

ROOSENDAAL: De politie hield op zondag om 04.00 uur op de Bloemenmarkt een 33-jarige man uit Oudenbosch aan. De man maakte stampij nadat hij niet bij een eetgelegenheid naar binnen mocht. De politie verzocht de man te vertrekken. Hij wilde hieraan niet voldoen en beschikte niet over een geldig identiteitsbewijs. Hij is aangehouden. De man is met een bekeuring weer in vrijheid gesteld.

Dronken man aangehouden na éénzijdig ongeval

OUDENBOSCH: De politie hield op zondagochtend om 04.15 uur een automobilist aan op de Bosschendijk. De man was even tevoren tegen een verkeersbord aangereden. Een getuige belde de politie. Uit een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 645 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is de 33-jarige man uit Hoeven in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Onbekende dwingt man tot geven lift

ROOSENDAAL: Een 36-jarige man uit Tilburg stond op zondag omstreeks 03.15 uur met zijn auto op de Nieuwe Markt. De man stapte uit en er kwamen drie mannen naar hem toe gelopen. De mannen spraken hem aan. Toen hij terugkeerde naar zijn auto zag hij dat één van hen in zijn auto zat, blijkbaar op zoek naar kostbaarheden. De Tilburger stapte in zijn auto en vroeg de man uit te stappen. Dit weigerde de man. Hij bedreigde de Tilbuger en eiste een lift en geld. De man dwong hem naar Belgie te rijden. Hier heeft de gedupeerde de man afgezet en heeft de politie kunnen alarmeren. De politie Roosendaal heeft aangifte opgenomen van de man van afpersing en carjacking.

Auteur: Inge Rijgersberg