Politie Midden- en West Brabant

Persberichten zaterdag 4 en zondag 5 november

BREDA, 5 november 2006

Meisje lastig gevallen door fietser

BREDA: Op vrijdag kreeg de politie omstreeks 15.45 uur melding van aanranding. Drie 14-jarige meisjes, twee uit Breda en één uit Terheijden, reden over het Schapenpad, toen ze werden klemgereden door een jongen op een fiets. Twee meisjes konden wegfietsen, maar het meisje uit Terheijden niet. De jongen greep haar vast. Het meisje vocht terug en schreeuwde. De jongen ging er hierop vandoor. De twee Bredase meisjes alarmeerden mensen in de buurt. Ze zochten tevergeefs de omgeving af. De politie zal aangifte opnemen van het meisje en stelt een onderzoek in.

Vrouw gewond bij aanrijding

BREDA: Op vrijdagmiddag gebeurde er een verkeersongeval aan de Duivelsbruglaan. Een 37-jarige man uit Breda raakte in de bocht naar de Galderseweg met zijn auto in een slip en kwam hierdoor in aanrijding met een 39-jarige automobiliste uit Breda. De vrouw hield door de klap nek- en rugklachten over. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Vrouw in gezicht geslagen na woordenwisseling

BREDA: Een 35-jarige vrouw uit Breda liep op vrijdagavond om ongeveer 21.00 uur door het Valkenberg Park, toen zij en haar vriend een woordenwisseling kregen met drie mannen. De vrouw wilde de politie bellen, maar kreeg hierop van één van de mannen een klap in het gezicht. Ook haar vriend werd mishandeld. Van beiden zal de politie aangifte opnemen.

Man aangehouden voor bezit harddrugs

BREDA: De politie hield op vrijdagavond omstreeks 22.00 uur op de Hoornwerkstraat een 24-jarige automobilist uit Breda staande. Bij controle bleek de man in bezit te zijn van een hoeveelheid harddrugs en een flink geldbedrag. De drugs en het geld zijn in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor drugsbezit

BREDA: De politie hield op zaterdag even voor 02.00 uur een 21-jarige Bredanaar aan in de Visserstraat. De man was betrapt door beveiligingspersoneel in een horecagelegenheid met harddrugs. Hij werd overgedragen aan de politie. Deze nam de drugs (een
gebruikershoeveelheid) in beslag en verhoorde de man. Hierna is hij in vrijheid gesteld. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man zonder rijbewijs rijdt onder invloed

HEIJNINGEN: De politie hield op zaterdag tegen 03.00 uur een 18-jarige man uit Fijnaart. Hij bleek niet in bezit van een rijbewijs. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse dat de man gedronken had. De uislag van de analyse bedroeg 285 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Tweetal aangehouden voor verstoren openbare orde

BREDA: De politie hield op zaterdag even voor 04.00 uur twee mannen aan op de Havermarkt. De 22-jarige man uit Panningen en de 22-jarige man uit Helden waren geweigerd bij een horecagelegenheid en gedroegen zich als gevolg daarvan erg recalcitrant. Ze werden meerdere malen, door zowel het personeel van de gelegenheid als de politie, gevorderd te vertrekken. De mannen reageerden hier niet op en bleven zich storend gedragen. Hierop zijn ze aangehouden. Na verhoor zijn ze met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Politie neemt aangifte op van mishandeling

BAARLE-NASSAU: Op zaterdag 4 november was een 28-jarige man uit Baarle-Nassau aanwezig als klant in een horecagelegenheid aan de Alphenseweg. Omstreeks 02.30 uur kwam er een hem onbekende man binnen die de 28-jarige zonder aanwijsbare reden in het gezicht sloeg. Hij hield onder andere meerdere kneuzingen over aan de klap. Hij heeft hierna de gelegenheid verlaten. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling.

Politie houdt man aan voor mishandeling

BREDA: Een 50-jarige man uit Breda liep om 07.30 uur op zaterdagmorgen door de Heusdenhoutsestraat, toen hij uit beleefdheid een hem onbekende man groette. De man beantwoordde de begroeting met een vuistslag in het gezicht. De 50-jarige man hield hieraan meerdere zwellingen in het gezicht over. Hij belde de politie, die de onbekende in de omgeving aanhield. De 32-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats is ingesloten en in verzekering gesteld. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen.

123 bekeuringen bij snelheidscontrole

ZUNDERT: Op zaterdag hield de politie in samenwerking met het Verkeershandhavingsteam een verkeerscontrole. Tussen 09.10 uur en 16.00 uur werden 1960 passanten gecontroleerd. Er werden 123 overtredingen geconstateerd.

Man aangehouden na winkeldiefstal

BREDA: Personeel van een winkel aan de Karrestraat zag op zaterdagochtend dat een man met medeneming van een kledingstuk ter waarde van bijna 170,-. De man ging ervandoor en na een korte achtervolging werd de man aangehouden door het beveiligingspersoneel. De 23-jarige man uit Breda is overgedragen aan de politie en voor verhoor ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie neem aangifte op van mishandeling

ETTEN-LEUR: Een 21-jarige vrouw uit Halsteren werd zaterdagnacht in een horecagelegenheid aan het Trivium door een onbekende vrouw in het gezicht geslagen. Aanleiding voor de klap is onbekend. De vrouw heeft als gevolg van de klap meerdere zwellingen in het gezicht. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling.

Politie houdt bestuurder onder invloed aan

BREDA: De politie hield op zondag net voor 01.00 uur een 23-jarige man uit Prinsenbeek staande aan de Voorst tot Voorststraat. Uit een blaastest bleek dat de automobilist teveel had gedronken. De bestuurder werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar men hem een ademanalyse is afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 565 ug/l. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod van 6 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Mannen aangehouden voor verstoring openbare orde

BREDA: De politie hield op zondag even na 02.00 uur twee mannen van 19 en 20 jaar uit Dussen aan voor verstoring van de openbare orde. Ze waren betrokken bij een opstootje in de Schoolstraat en werden verzocht te vertrekken. Even later wilden de twee vanuit de Cingelstraat weer terug lopen. Ze reageerden niet op meerdere verzoeken zich te verwijderen. Hierop zijn ze aangehouden. Hierbij bemoeide een 20-jarige man zich met de aanhoudingen. Ook hij is ook aangehouden. Na verhoor is het drietal met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Om 03.15 uur is een 19-jarige man uit Riel aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De man weigerde te voldoen aan een vordering van de politie. Ook hij is aangehouden. Na verhoor is ook hij in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Verder werden er in deze horecanacht nog 2 wildplassers bekeurd, 10 parkeerboetes uitgeschreven, 4 keer werd bekeurd voor parkeren op een invalideparkeerplaats, 3 keer voor het negeren van een algemeen verbodsbord. Een persoon werd bekeurd voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Drie mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

BREDA: De politie hield op zondagochtend tegen 03.30 uur een drietal mannen aan voor openlijke geweldpleging. De 20-jarige en 21-jarige man uit Breda en de 20-jarige man uit Etten-Leur kregen in een horecagelegenheid aan de Reigerstraat een woordenwisseling met een 19-jarige man uit Breda. De man liep weg en de drie gingen er achteraan. Buiten ontstond een vechtpartij, waarbij de drie de 19-jarige man onder andere tegen het hoofd schopten. Hij hield hieraan meerdere zwellingen en kneuzingen over. De politie werd ingeschakeld en hield de drie aan. De Bredanaars zijn na enig onderzoek in verzekering gesteld. De man uit Etten-Leur is ingesloten voor verhoor. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen. De politie onderzoekt de zaak verder.

Man aangehouden na mishandeling

BREDA: De politie hield op zondagochtend om 04.30 uur een 31-jarige man uit Breda aan voor mishandeling. Politiemensen zagen hoe de man uit het niets een man van zijn fiets trok en hem begon te mishandelen. De politie hield de man direct aan. Van het 28-jarige slachtoffer is aangifte opgenomen. Reden voor de mishandeling is onduidelijk. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Man aangehouden na tasjesroof

BREDA: Op zondagochtend werd een 48-jarige vrouw uit Kortrijk in het Valkenberg Park beroofd van haar tas. De vrouw liep door het park richting het station, toen een man haar tegemoet kwam lopen en haar tas van haar schouder trok. De tas werd door passanten in de omgeving teruggevonden. De politie zocht aan de hand van het gegeven signalement de omgeving af en hield een 42-jarige man uit Breda aan. De man is ingesloten voor verhoor. Van de vrouw is aangifte opgenomen.

Veelpleger aangehouden na diefstal emballage

BREDA: De politie hield op vrijdagavond een 21-jarige Bredanaar aan nadat hij had geprobeerd emballage weg te nemen uit een tuin en bij een supermarkt aan de Donk. De bewoonster van het pand waarschuwde de politie, nadat ze de man uit haar tuin had gejaagd en hem vervolgens bij de supermarkt bij de emballage zag. De man is aangehouden en in verzekering gesteld, omdat hij op de veelplegerslijst voorkomt. Van de supermarkt is aangifte opgenomen.

Man aangehouden na bedreiging

BREDA: De politie hield op zondagmiddag een 41-jarige Bredanaar aan. De man had even daarvoor een beveiliger van de daklozenopvang aan de Slingerweg bedreigd. De politie kon de man als bestuurder van een auto aanhouden op de Belcrumweg. Hij was in bezit van een kleine hoeveelheid harddrugs. De drugs zijn in beslag genomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie heeft aangifte opgenomen van de beveiliger. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg