Politie Drenthe

Zondag

Emmen, 05-11-2006

Alcomobilist aangehouden na aanrijding
MEPPEL Zaterdagnacht heeft de politie een 17-jarige jongen uit Staphorst aangehouden. Hij had in het centrum van Meppel als bestuurder van een auto een lantaarnpaal geraakt,. Daarna was hij weggereden. Na een zoekactie kon hij in Staphorst worden aangehouden. Hij had gedronken en bleek een alcoholpromillage van 1,62 te hebben. (06-195751)

Meer alcohol in het verkeer
KLAZIENAVEEN Zondagmorgen controleerden agenten op de Loperstraat een 57-jarige automobilist uit deze plaats. Hij had gedronken en kwam uit op een promillage van 1,11. (06-195827)
MEPPEL Medewerkers van de basiseenheid Meppel/Westerveld hebben samen met collegas van IJsselland een grote alcoholcontrole gehouden in Steenwijk en omgeving. Daarbij zijn ruim 1100 bestuurders onderworpen aan een blaastest. Zeven bestuurders hadden teveel gedronken. Binnenkort vindt een dergelijke gezamenlijke controle plaats in de omgeving van Meppel. (06-195738)

Politie vordert rijbewijs in na snelheidsovertreding RUINEN Een 31-jarige man uit Meppel is zaterdagmiddag zijn rijbewijs kwijtgeraakt na een fikse snelheidsovertreding. Hij reed over de N375 met een snelheid van 130 kilometer per uur, 50 te veel. (06-195648)

Invalidenvoertuig vernield
HOOGEVEEN Zaterdagnacht is aan de Neptunus een invalidenvoertuig van de parkeerplaats weggenomen. Zondagmorgen zag een buurtbewoner het wagentje op zn kant in de bosjes liggen vlakbij de parkeerplaats. De politie onderzoekt deze zaak. De 54-jarige eigenaar deed aangifte. (06-195793)

Politie onderzoekt woninginbraken
NIJEVEEN Vrijdagnacht is ingebroken in drie woningen in deze plaats. De daders hebben daarbij een breekwerktuig gebruikt om binnen te komen. Uit een woning aan de Merelstraat werd geld gestolen. Aan de Leeuwerikstraat geld en bankpasjes. Uit een woning aan de Binnenveen zijn ook bankpassen gestolen. De politie onderzoekt deze inbraken.

Man aangehouden na bedreiging
EMMEN Zondagmorgen heeft de politie een 30-jarige man uit Middelburg aangehouden wegens bedreiging. Hij kreeg bij de ingang van de dierentuin woorden met enkele personeelsleden, omdat zijn abonnement niet was voorzien van een foto. Daarop bedreigde hij de medewerkers van het dierenpark en ging er vandoor. Even later troffen agenten de man in de buurt aan en hebben hem aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens bedreiging en belediging. (06-195808)

Politie houdt verdachte mishandeling aan
BEILEN Zaterdagnacht heeft de politie op de Domoweg een 20-jarige man uit Beilen aangehouden nadat hij een 18-jarige plaatsgenoot klappen had gegeven. Over de oorzaak daarvan is geen duidelijke reden te noemen. Wel dat de aangehouden verdachte stevig had gedronken. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek. (06-195760) RODEN Op de Brink heeft de politie zaterdagnacht een 18-jarige man uit Roden aangehouden. Hij had in een discotheek een 20-jarige man uit Amstelveen op zijn gezicht geslagen, zonder duidelijke aanleiding. Hij is ingesloten in afwachting van verhoor. (06-195768)

Schuurtje uitgebrand
ZUIDWOLDE Zaterdagavond is brand ontstaan in een schuurtje op een camping aan de Slagendijk. De oorzaak van de brand is onbekend. De brandweer is uitgerukt om de brand te blussen maar kon niet voorkomen dat er weinig van is overgebleven. (06-195633)

Bromfietser met weed aangehouden
EMMEN Zaterdagavond zagen agenten een 16-jarige bromfietser uit Emmen rijden zonder helm op de Laan van de Eekharst. Hij werd staande gehouden en kreeg een bekeuring. Hij bleek een aantal zakjes met weed bij zich te hebben, in totaal ruim 15 gram. Dat is in beslag genomen. (06-195636)

Man met drugs in café aangehouden
EMMEN Personeel van een café aan het Marktplein troffen in het toilet een 25-jarige man uit Soest aan, die daar speed aan het snuiven was. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Deze maakt proces-verbaal tegen hem op en de resterende speed, driekwart gram, is in beslag genomen. (06-195736)

Aanhoudingen wegens openbare dronkenschap
EMMEN Zaterdagnacht liep een 42-jarige Emmenaar zwaar beschonken over de Odoornerweg. Omdat hij op de weg bleef lopen heeft de politie hem aangehouden en ingesloten wegens openbare dronkenschap. Nadat hij ontnuchterd is mag hij een tweede poging wagen om naar huis te lopen. (06-195757)
HOLLANDSCHEVELD Zondagmorgen belden bewoners van het Jan Wintersdijkje de politie met de mededeling dat er iemand stomdronken in hun tuin lag. Agenten kwamen ter plekke en maakten hem wakker. Daarop wilde hij met de agenten op de vuist, waarna hij in de boeien naar het bureau is gebracht. (06-195792)

Openstaande boetes direct betaald
KLAZIENAVEEN Zaterdagavond zagen agenten op de Poolcirkel een 32-jarige man uit Schoonoord in zijn auto rijden. Bij controle bleek dat zijn rijbewijs al drie jaar geleden ongeldig was verklaard. Tevens stond hij voor ruim 500 aan achterstallige boetes in ons grote boek. De boetes werden direct betaald en wegens het ongeldige rijbewijs kreeg de man een bekeuring uitgereikt. (06-195646)

Aanhouding na vechtpartij
HOOGEVEEN Zaterdagnacht kreeg de politie een melding van een vechtpartij in de Schoolstraat. Ter plekke bleek een 20-jarige man uit Hollandscheveld te zijn mishandeld. De dader was er, in gezelschap van een hele groep, al vandoor. Na een zoekactie troffen agenten de groep in de Kerkstraat, waarna ze de verdachte, een 23-jarige man uit Hoogeveen, wilden aanhouden. De hele groep bemoeide zich ermee. Met behulp van pepperspray lukte het de verdachte aan te houden. Daarbij zijn nog drie aanhoudingen verricht. Drie mannen uit Tiendeveen, 18, 19 en 20 jaar, zijn eveneens ingesloten voor een vervolgonderzoek. Mogelijk zijn er meerdere mensen mishandeld door deze groep en krijgt de politie meer aangiftes binnen.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 361280.