Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten weekeind 5 november 2006

Zaanstreek-Waterland, 05-11-2006

Dief opgesloten in kluis

Purmerend, 3 november 2006, 19:22 uur

Een 23-jarige veelpleger uit Amsterdam is in een winkel aan de Hoogstraat aangehouden op verdenking van diefstal uit een kluis. Een medewerkster hoorde gestommel in de kluisruimte van de winkel en nam poolshoogte met haar collega's. De kluisdeur werd dichtgegooid en de komst van de politie afgewacht. De verdachte werd aangehouden en had sleutels van de kluisdeur bij zich, die een van de medewerksters miste uit haar tas. Ook was een vluchtweg vrijgemaakt via het verwijderen van een balk uit de achterdeur. De Amsterdammer is verhoord en in verzekering gesteld.

Taxiklant in bosjes

Zaandam, 4 november 2006, 06:36 uur

Op de Koningin Julianaweg heeft de politie een 38-jarige Purmerender aangehouden op verdenking van mishandeling van een taxichauffeur. Tijdens de reis zou onenigheid zijn ontstaan over de hoogte van de ritprijs. De chauffeur zou tijdens het rijden van achteren bij zijn kraag zijn gepakt en een klap op zijn achterhoofd hebben gekregen. De klant ging ervandoor en de politie werd gebeld. De verdachte werd in nabijgelegen bosjes aangetroffen. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Inzittenden invalidenwagen aangehouden

Wormerveer, 4 november 2006, 01:08 uur

De politie heeft een 18-jarige bestuurder van een invalidenwagen en zijn 17-jarige bijrijder aangehouden op verdenking van het opzettelijk inrijden op een groepje mensen. Op de Wandelweg werden surveillerende agenten aangesproken door een groep van zo'n tien personen. De jongelui verklaarden dat ze hadden moeten uitwijken voor een bestuurder van een invalidenwagen die herhaaldelijk opzettelijk op ze zou hebben ingereden. Dit zou zonder aanleiding zijn gebeurd. Niemand raakte gewond. De agenten startten een zoektocht in de omgeving en hielden twee inwoners van Wormerveer aan. De niet-invalide bestuurder en zijn bijrijder verklaarden op het politiebureau dat ze lol hadden willen maken. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Berover taxichauffeur opgepakt

Monnickendam, 4 november 2006, 19:45 uur

De politie heeft een 25-jarige Monnickendammer aangehouden wegens beroving van een 51-jarige taxichauffeur uit Marken. De taxichauffeur werd 28 oktober op de Avegaar in Monnickendam slachtoffer van een poging tot beroving. De taxiklant liet zich vanaf 22.45 uur vervoeren naar diverse plekken in de omgeving. Onderweg werd ook gestopt bij een bankfiliaal waar de klant net deed alsof hij pinde. Na vele stops ontstond onenigheid waarop de verdachte de taxideur zou hebben opengetrokken en spullen van de chauffeur wilde pakken, waaronder de navigatieapparatuur. Er ontstond een worsteling waarbij de taxichauffeur zou zijn bedreigd. De verdachte kon aan de hand van camerabeelden van het bankfiliaal worden opgespoord. Hij werd buiten heterdaad in zijn woning aan de Tongnaald aangehouden en op het politiebureau in verzekering gesteld.

Vernielers betrapt

Zaandam, 5 november 2006, 06:25 uur

Twee broers van 19 en 21 jaar uit Zaandam zijn op de Westzijde aangehouden op verdenking van vernieling van autospiegels, een bushokje en reclameborden. Een getuige werd wakker van vreemde geluiden op straat. Hij zag twee jongens met vuilnisbakken gooien en autospiegels vernielen en besloot ze op een afstandje te volgen. Vervolgens zou hij hebben gezien dat ze een ruit van een bushokje vernielden en reclameborden omgooiden. De politie nam de broers mee voor verhoor en maakte proces-verbaal tegen hen op.

Drie aanhoudingen na vechtpartij

Volendam, 5 november 2006, 02:11 uur

Op de Zeestraat in Volendam zijn drie Volendammers van 26, 27 en 31 jaar aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Een taxichauffeur waarschuwde agenten dat op de Zeestraat, ter hoogte van de kruising met de Stationsstraat, werd gevochten. De agenten gingen er op af en zagen een groepje personen dat op elkaar insloeg en schopte. Diverse personen hebben hierbij gescheurde kleding en verwondingen in het gezicht opgelopen. De aanleiding van de vechtpartij is onbekend. De verdachten zijn verhoord en krijgen een boete opgelegd.

Negeren stopteken

Oostzaan, 5 november 2006, 02:38 uur

Op de Kolkweg in Oostzaan zijn zes Amsterdammers in de leeftijd van 19 t/m 33 jaar aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Een getuige waarschuwde de politie dat een groep personen aan het vechten was op de Thorbeckeweg in Zaandam, ter hoogte van de benzinepomp. De groep stapte vervolgens in één auto. Agenten kregen het kenteken door, traceerden de wagen en gaven de auto een stopteken. Dit werd genegeerd en de bestuurder werd nogmaals gedwongen te stoppen. De zes inzittenden, waarvan één letsel had opgelopen in het gezicht, werden verzocht uit te stappen. Ook nu probeerde de bestuurder er nog vandoor te gaan. Allen werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De bestuurder bleek meer dan twee keer zoveel te hebben gedronken als is toegestaan en kreeg een rijverbod van 7 uren. Alle verdachten zijn na verhoor met een boete heengezonden.

Aanhouding op toilet

Medewerkers van de horecadienst van de politie hebben twee Zaandammers van 18 en 20 jaar aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tijdens een vechtpartij in de Zilverpadsteeg. De groep betrokkenen ging er vandoor bij het zien van de politie. Na een korte achtervolging werd een aanhouding verricht in een toiletruimte van een horecagelegenheid. De 18-jarige verdachte stond net zijn bebloede handen te wassen. Van de tweede verdachte is een vlindermes in beslaggenomen. Eventuele slachtoffers zijn niet meer aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in aan de hand van de beelden van de veiligheidscamera's in het centrum.

Vrouw gewond bij oversteken

Zaandam, 3 november 2006, 18:08 uur

Een 34-jarige Zaandamse is op de Houtveldweg gewond geraakt nadat zij tijdens het oversteken werd aangereden door een auto. Volgens diverse getuigen stak de vrouw de Houtveldweg over zonder uit te kijken. De Zaandamse wilde de weg over ter hoogte van de Durgerdamstraat in de richting van de bushalte. Een 70-jarige automobilist uit Zaandam kon haar niet meer op tijd ontwijken waardoor ze tegen de motorkap en voorruit van de bestuurder terechtkwam. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Gaslucht

Zaandam, 4 november 2006, 14:09 uur

In een bedrijf aan de Hoofdtocht in Zaandam is zaterdagmiddag een gaslek ontstaan. Er werd melding gemaakt bij de hulpdiensten van een gaslucht. De brandweer constateerde een lek in een leiding die liep naar de fabriek. De politie heeft uit voorzorg een aantal wegen afgezet. De brandweer heeft de leiding tussen twee afsluiters ontlucht en het gas gedoseerd laten vervliegen. Er is geen gevaar ontstaan voor de volksgezondheid.