Socialistische Partij

SP :: Nieuws

Vrolijk Finale Feest: bij de SP is iedereen een VIP

05-11-2006 * Om 11.30 uur stonden al hele drommen mensen voor de ingang van de SP-feesttent naast Burgers' Zoo in Arnhem. Ongeveer 3000 mensen hebben zich verzameld voor het grote Finale Feest, waarmee de laatste fase van de campagne wordt ingeluid.

Aankomst

Uit heel het land zijn groepen SP'ers met aanhang aan komen stromen. De bussen naar Burgers' Zoo waren afgeladen vol, net als de parkeerplaatsen in de wijde omgeving.

Ontvangst

De vrolijke stoet werd op een rode loper ontvangen door chique uitgedoste (kandidaat-) Kamerleden die champagne uitdeelden in het flitslicht van fotograven. Bij de SP is immers iedereen een VIP.

Nog voor de eerste podiumact was begonnen zat de feeststemming er al goed in.

Campagnecoördinator Hans van Heijningen opende het bal: "Waarom organiseren wij dit? Niet zo maar. We doen dit uit dankbaarheid voor al die mensen in het land die keihard werken aan de opbouw van de partij en een beter Nederland. Voor al die mensen die affiches plakken, folders uitdelen en met iedereen het gesprek aangaan."

Vervolgens gaf presentator Sjaak Bral het woord aan directeur Alex van Hoof van Burgers' Zoo. "Vier jaar geleden stond mijn vader hier, de toenmalig directeur, toen jullie hier voor het eerst waren. Dat werd een hele mooie dag en toen jullie weer vroegen of jullie hier terecht konden, zeiden we uiteraard: ja, van harte welkom!"

Na deze warme welkomstwoorden presenteerde acteur Huub Stapel een politieke afvalkwis met de hele tent. Hij stelde multiple choice-vragen ("Wanneer introduceerde de SP de tomaat?") en het publiek moest bij het juiste antwoord de hand opsteken. Dat leverde een zeer grappig spektakel op. De winnaar ging naar huis met een zeer fraaie fotocamera.

Hierna was het de beurt aan Big, Black and Beautiful, die de tent met soulmuziek al snel op de kop wist te zetten.

Bob Fosko zingt - samen met de kamerkandidaten - het SP-campagnelied

Ernesto en Marcellino deden met hun komische act het publiek bulderen van het lachen. Om 14.00 verlieten de 3000 aanwezigen de tent om een bezoek te brengen aan de Zoo. Tussendoor kon men speed-daten met de kandidaat-Kamerleden en luisteren naar interviews door journalisten van de SP-Kamerleden Agnes Kant, Harry van Bommel en Jan de Wit.

Om 16.00 uur start het middagprogramma met een optreden van U2NL, gevolgd door toespraken van lijstduwer Huub Oosterhuis en lijsttrekker Jan Marijnissen.

Later meer...