Politieberichten district Binnensticht, 16.50 uur

Utrecht, 05-11-2006

Gewond na val van ladder

ZEIST Zaterdag rond het middaguur kwam er bij de meldkamer een bericht binnen dat een man ernstig gewond was geraakt na een val van een ladder aan de Oude Arnhemseweg.

Ter plaatse troffen agenten he75-jarige slachtoffer aan. De man was aan de achterkant van zijn huis op hoogte aan het klussen, toen de ladder waarop hij stond wegschoof. De man belandde met ladder en al in de tuin bij de buren.

Het ambulancepersoneel bracht de man met nog onbekend letsel naar het UMC.

Aanhouding na belediging

BILTHOVEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 19-jarige man aangehouden na belediging.

Omstreeks 03.25 uur kreeg de politie een melding dat er een opstootje was op de kruising van het Emmaplein en Julianalaan een schermutseling plaats. Ter plaatsen troffen agenten een groep jongeren aan die ruzie hadden. Aanvankelijk loste agenten het voorval op, maar enige tijd later ontstond er weer een ruzie waarbij de 19-jarige man een hoofdrol speelde. De vrienden van de man probeerde hem te kalmeren, maar dit lukte niet. Toen aanwezige agenten hetzelfde probeerden werden ze uitgescholden, waarna ze de man aanhielden.

Tijdens zijn aanhouding verzette de 19-jarige man zich hevig en bleef doorgaan met schelden en het uiten van bedreigingen. Op het bureau werd de man in hechtenis genomen.

Snelheidscontrole

BILTHOVEN Tijdens een snelheidscontrole aan de Soestdijkseweg Noord zijn vrijdagmiddag tussen 13.30 uur en 16.00 uur 713 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 113 Voertuigen hielden zich niet aan de toegestane maximumsnelheid van 50 km/uur. De hoogste uitschieter was een automobilist die 27 kilometer te hard reed. Alle overtreders ontvangen thuis een boete.

Vernielingen aan autos

ZEIST Zaterdag rond 17.00 uur kreeg de politie een melding dat er vernielingen werden gepleegd aan verschillende geparkeerde autos aan de Graaf Lodewijklaan.

Ter plaatse kregen agenten van getuigen te horen dat de drie verdachten vermoedelijk een supermarkt aan de Hoogkanje waren binnengevlucht. Hier konden de drie jongens, 14, 15 en 16 jaar uit Zeist, aangehouden worden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft hun ouders/verzorgers in kennis gesteld en heeft het drietal later heengezonden.

Te veel gedronken

ZEIST Aan Het Rond is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 35 jarige automobilist aangehouden die te veel gedronken had.

De man viel op doordat hij zijn auto op een trottoir parkeerde. Surveillerende agenten vroegen de man zijn auto te verzetten, maar dit deed hij niet. Toen de agenten op de man afliepen roken zij een sterke alcohollucht, waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De uitslag van de ademanalyse was 500 ug/l. blies. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.