Politieberichten district Eemland zuid, 15.55 uur

Utreht, 05-11-2006

Geweldpleging

AMERSFOORT Bij een horecagelegenheid aan de Appelmarkt zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee verdachten aangehouden wegens geweldpleging.

Omstreeks 01.35 uur kreeg de politie een melding dat twee personen zich agressief gedroegen en dreigden met gebroken bierglazen. Ter plaatse konden de agenten de twee verdachte mannen, van 26 en 27 jaar, aanhouden.

De 26-jarige man bleek na het opnemen van getuigenverklaringen geen verdachte te zijn en werd in vrijheid gesteld. Naar de 27-jarige man uit Raalte zal verder onderzoek gedaan worden.

Te veel gedronken

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 23-jarige (beginnend) bestuurder aan het Kamp aangehouden wegens het rijden onder invloed.

De man werd in zijn woonplaats aangehouden omdat hij opviel door zonder licht op zijn snorfiets te rijden. Agenten hielden hem staande en roken daarbij een sterke alcohollucht. De bestuurder bleek naar een ademtest inderdaad te veel gedronken te hebben. Na een ademanalyse op het bureau bleek hij ruim twee maal de toegestane limiet voor een beginnend bestuurder te hebben overschreden.

Tegen de man is proces verbaal opgemaakt, waarna hij naar huis gezonden is.

Snelheidscontrole

HOOGLAND Tijdens een snelheidscontrole aan de Bunschoterstraat zijn tussen 13.45 uur en 15.45 uur in totaal 1648 voertuigen gecontroleerd. In 160 gevallen werd een overschrijding van de maximum snelheid van 80 km/uur geconstateerd. De bestuurder met de meeste haast reed 28 kilometer te hard. Alle overtreders zullen binnenkort een boete thuisgestuurd krijgen.

Verkeersongevallen

AMERSFOORT Bij een botsing tussen een auto en een fietser kwam in de avond van vrijdag 3 november een 70-jarige man ernstig ten val.

De 22-jarige automobilist uit Amersfoort reed omstreeks 23.00 uur op de Van Randwijcklaan, komende uit de richting van de Scheltiussingel. Ter hoogte van de Pullstraat wilde de fietser, eveneens afkomstig uit Amersfoort, de rijbaan van links naar rechts oversteken. Door verschillende wegwerkzaamheden in de omgeving zijn er op de weg geleidingsborden geplaatst, zo ook ter hoogte van deze kruising. Hierdoor was het zicht voor zowel de automobilist als de fietser beperkt en was een aanrijding niet meer te voorkomen.

De 70-jarige man kwam door de aanrijding ernstig ten val en is met een hoofdwond en gebroken been overgebracht naar het UMC. De automobilist kwam met wat schade aan zijn auto verder met de schrik vrij.

Om de precieze toedracht van het ongeluk vast te kunnen stellen neemt de politie de zaak verder in onderzoek.

AMERSFOORT Ook op de Aletta Jacobslaan kwam op vrijdag 3 november een personenauto in botsing met een fietser.

Omstreeks 17.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat een 57-jarige man uit Soesterberg gewond was geraakt op de kruising van de Daan Fockemalaan en de Aletta Jacobslaan, toen hij op de fiets aangereden werd door een 42-jarige automobilist.

De fietser is voor controle door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist had alleen blikschade.

De politie heeft een onderzoek naar de toedracht van de botsing ingesteld.

Steekpartij

AMERSFOORT - In de vroege ochtend van zondag 5 november heeft aan de Bloemendaalsestraat een steekpartij plaatsgevonden. Hierbij raakte een 32-jarige man ernstig gewond.

Het 32-jarige slachtoffer liep, nadat hij buiten gestoken was, een horecagelegenheid aan de Bloemendaalsestraat binnen. Hier deed hij zijn shirt omhoog en meldde dat hij gestoken was. Hij liep vervolgens naar buiten, waar hij in elkaar stortte. Rond 04.00 uur kreeg de meldkamer een 112 melding binnen van deze steekpartij, waarna de politie en ambulance direct ter plaatse gingen.

De ambulance ontfermde zich over het slachtoffer, die onmiddellijk werd overgebracht naar ziekenhuis De lichtenberg.

Op basis van getuigenverklaringen heeft de politie korte tijd later een 16-jarige jongen uit Soest aangehouden vlakbij het station in Amersfoort. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.