Politieberichten stad Utrecht, 16.30 uur

Utrecht, 05-11-2006

Krakers aangehouden

UTRECHT Vrijdagavond rond 20.45 uur heeft de politie op de Biltstraat 26 personen aangehouden die een leegstaand pand hadden gekraakt. Op basis van binnengekomen informatie hebben agenten in burger in de buurt gesurveilleerd en geconstateerd dat de bewuste groep een leegstaand pand had opengebroken. Toen de agenten bij het pand kwamen hadden de krakers de deur al weer geblokkeerd. Vervolgens is besloten de krakers direct aan te pakken en hebben agenten een ruit moeten vernielen om naar binnen te kunnen. In het pand troffen zij een groep van 26 personen aan. Omdat de groep niet voldeed aan het bevel om weg te gaan, heeft de politie de wapenstok gebruikt om de groep aan te houden. De krakers zijn met een bus vervoerd naar verschillende politiebureaus in de regio. In de loop van zondag 5 november zijn allen weer in vrijheid gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Overlastplegers aangehouden

DE MEERN Vrijdagavond rond 22.15 uur kreeg de politie een melding binnen dat op het Mereveldplein overlast was van een groep jongeren die alcohol dronk en vernielingen pleegden. Ter plaatse bleek er een groep van 24 jongeren te staan in de leeftijd van 15 tot en met 21 jaar allen uit De Meern. In overleg is besloten alle jongeren aan te houden en over te brengen naar verschillende politiebureaus in de regio. Bij een van de jongeren (20 jaar) is een steekwapen aangetroffen en inbeslaggenomen. De jongeren zijn na verhoor en met een bekeuring weer in vrijheid gesteld.

Beroving

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.15 uur, werden agenten tijdens surveillance op de Bemuurde Weerd OZ aangeroepen door een groep personen. De groep stond bij een man van 25 jaar die op de grond lag naast zijn fiets met letsel aan het gezicht. De man uit Utrecht kon niet precies zeggen wat er was gebeurd, maar miste wel zijn portemonnee. Een getuige verklaarde dat hij drie mannen waren weggerend in de richting van de brug Kaatstraat en dat hij toen de gewonde man op de grond had zien liggen. Het slachtoffer is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident.

Joyriding

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 14-jarige jongen uit Utrecht aangehouden voor joyriding. Agenten zagen rond 05.05 uur een auto met hoge snelheid over de Hof ter Weydeweg rijden. Toen zij de auto staande hielden bleek een jongen van 14 jaar de bestuurder te zijn. Hij had samen met zijn neefje zonder toestemming de auto van zijn moeder meegenomen. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Agenten hebben zijn ouders in kennis gesteld en met 2 bekeuringen op zak is hij heengezonden.

Ernstig ongeval

DE MEERN In de nacht van zaterdag op zondag is bij een eenzijdig ongeval op de Veldhuizerweg een 57-jarige automobilist uit Delft gewond geraakt. Rond 01.30 uur kreeg de politie de melding van een ongeval. Ter plaatse troffen zij het slachtoffer in de berm naast zijn voertuig dat in brand stond. Ambulancepersoneel was snel ter plaatsen en hebben het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer heeft het voertuig geblust. In verband met de bluswerkzaamheden en het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval is de weg enige tijd afgesloten geweest.