Politieberichten district Heuvelrug, 16.25 uur

Utrecht, 05-11-2006

Rijden onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE Tijdens een controle aan de Provincialeweg N 229in de nacht van vrijdag op zaterdag is rond 2.20 uur een 59-jarige man uit Amstelveen aangehouden voor het rijden onder invloed.

Na de ademtest langs de Provincialeweg bleek de man te veel alcohol in zijn bloed te hebben. De uitslag van de ademanalyse op het bureau was 475 ug/l. blies. Dit is ruim twee keer de toegestane hoeveelheid. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en werd met een proces-verbaal op zak heengezonden.

RHENEN Ook in Rhenen werd vrijdagnacht op de Zandheuvelstraat een alcoholcontrole uitgevoerd, waarbij rond 04.00 uur een 25-jarige inwoner uit Veenendaal is aangehouden.

Uit de blaastest bleek dat de automobilist onder invloed was. Op het bureau bleek de uitslag van de ademanalyse 700 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 8 uur en een proces-verbaal.

RHENEN Op de Utrechtsestraatweg is vrijdag 4 november rond 21.50 uur een 44-jarige man uit Lienden aangehouden.

De man viel op door zijn rijgedrag en werd hierom door surveillerende agenten aan de kant gezet. Na de eerste blaastest werd duidelijk dat de man te veel gedronken had. De automobilist is vervolgens aangehouden en meegenomen naar het bureau. Uit de uitslag op het bureau bleek hij bijna twee maal de toegestane hoeveelheid ug/ls te hebben overschreden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontroles

RENSWOUDE/LEERSUM Bij een snelheidscontrole aan de Utrechtseweg in Renswoude werden in totaal 1010 voertuigen gecontroleerd. 29 hiervan overschreden de toegestane snelheid van 80 km/u. Een auto reed met 118 km/uur 38 kilometre te hard.

In Leersum werd gecontroleerd aan de Rijksstraatweg. Hier werden 2090 voertuigen gecontroleerd op snelheid. In 40 gevallen werd de maximumsnelheid van 50 km/u overschreden, met een uitschieter van 69 km/uur.

Alle snelheidsovertreders zullen binnenkort een boete thuisgestuurd krijgen.

Aanrijding

VEENENDAAL Op vrijdagavond vond op de kruising Kerkewijk/Petenbos een ongeval plaats.

Door nog onbekende reden vond er omstreeks 19.40 uur op bovengenoemde kruising een aanrijding plaats tussen een 8-jarige fietser uit Veenendaal en een 23-jarige automobilist uit Lienden. De fietser is met verwondingen aan het hoofd door de ambulance overgebracht naar het UMC.

De politie start een onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Brandstichting

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam omstreeks 04.50 uur een melding binnen van een brand aan de Nachtegaal.

De brand, die woedde in een aangrenzende schuur, werd ontdekt door de overbuurvrouw. Zij waarschuwde direct de bewoners die het huis ongedeerd konden verlaten. De politie heeft het vermoeden dat de brand is aangestoken en stelt een onderzoek in.