Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (05/11)

OOSTERHOUT NB, 5 november 2006

Brand in hennepkwekerij legt loods in as

WASPIK: Vrijdagavond 3 november omstreeks 23.15 uur kwam er bij de hulpdiensten de melding binnen dat er brand was uitgebroken in een loods op een bedrijventerrein aan de Ruitenbergweg te Waspik. De loods zou dienen als opslagplaats voor houten pallets. De politie zette direct de omgeving af terwijl de brandweer startte met bluswerkzaamheden. Kort na 23.00 uur werd de brand opgeschaald naar een grote brand. Dit had mede te maken met de toevoer van bluswater. De brandweercommandant gaf rond 01.00 uur het sein Brand Meester. De politie stelde in de loop van de dag een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Daarbij kwam vast te staan dat in het uitgebrande gedeelte van de loods een hennepkwekerij gevestigd is geweest. De resten van de plantage zijn op sporen onderzocht en op foto vast gelegd. De eigenaar en de huurder van het pand worden hierover binnenkort verhoord.

Drie gewonden bij geweldsdelict

HULTEN: De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een geweldsincident waarbij drie mannen gewond raakten. Zaterdag 4 november 2006, kort na 01.00 uur, kreeg de politie de melding van een vechtpartij op een parkeerplaats van een uitgaansgelegenheid aan de Rijksweg te Hulten. De politie was in de directe nabijheid met een alcoholcontrole bezig en dus snel ter plaatse. Op dat moment waren de nog onbekende daders al ontkomen. Bij het geweldsdelict zijn drie mannen gewond geraakt en overgebracht naar een ziekenhuis. De politie stelde meteen vast dat er sprake is geweest van het gebruik van een vuurwapen. Een 35-jarige man uit Tilburg liep namelijk een schotwond op. Verder raakte een 32-jarige Tilburger door de vechtpartij ernstig gewond aan zijn hoofd. Het derde slachtoffer, een 38-jarige man uit Oss liep lichte verwondingen op. De man uit Oss kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De andere twee zijn opgenomen in het ziekenhuis. De toedracht tot de vechtpartij is op dit moment onbekend. Dit wordt mede bemoeilijkt omdat een deel van slachtoffers en getuigen met behulp van tolken verhoord moet worden. De politie heeft ook een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld.

Arrestaties vanwege alcoholgebruik in het verkeer

NIEUWENDIJK: In de vroege uren van zaterdag 4 november 2006 arresteerden politieagenten een 19-jarige automobilist. Dat gebeurde op de Heren van Brechtlaan. Bij een blaastest bleek dat de jongeman teveel alcohol had gedronken. De ademanalyse gaf een uitslag van 435 ug/l. Omdat deze verdachte een zogenaamd Beginnend Bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Verder kreeg hij procesverbaal. De Officier van Justitie gaat bepalen wat er met het rijbewijs gebeurd en tot die tijd mag hij geen auto meer rijden.
Tien minuten nadat deze jongeman hiervan op de hoogte was gesteld en weer in vrijheid was, zagen de politiemensen hem opnieuw in zijn auto rijden. Hij werd voor de tweede keer aangehouden en kreeg een tweede proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Verder maakte hij zich schuldig aan een misdrijf door toch weer te gaan rijden, terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Het ging om een 19-jarige man uit Dussen.

DONGEN: In de nacht van vrijdag 3 november op zaterdag 4 november omstreeks 02.15 uur controleerde de politie te Dongen op de Procureurweg een bestuurder van een personenauto. De 19-jarige inwoner uit Dongen bleek te veel te hebben gedronken. Op het bureau blies, de zogenaamde beginnende bestuurder, 420 ug/l. Naast een proces-verbaal kreeg de man een rijverbod voor 6 uren.

RIJEN: Vrijdagavond 3 november 2006 kort voor middernacht controleerde de politie op de Rijksweg de bestuurder van een personenauto. De man werd gearresteerd omdat hij onder invloed van alcohol was. Bij het ademonderzoek in het politiebureau kwam de man, een 26- jarige inwoner uit Enspijk, tot een uitslag van 220 ug/l. Hij bleef daarmee onder de wettelijke grens. De zaak is dan ook geseponeerd.

OOSTERHOUT: Politieagenten zagen op zaterdagochtend 4 november 2006 om 20.30, een bestuurder van een personenauto wegrennen. Dat gebeurde kort nadat deze automobilist op de Europaweg tegen een lantaarnpaal reed. Na een korte sprint kon de man worden ingerekend. De 30-jarige man is afkomstig uit Breda en blijkt een veelpleger te zijn. Uit een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had (510 ug/l) te hebben. De reden waarom hij de plaats van het ongeval verliet werd al snel duidelijk; het contactslot van de bewuste auto was doorverbonden. Gezien zijn staat van dienst en mede in het belang van het verdere onderzoek, is deze verdachte in verzekering gesteld.

OOSTERHOUT: Zaterdagavond 4 november 2006 om 23.00 uur trof de politie te Oosterhout een auto aan, die vast stond in de berm van de Vijf Eikenweg bij de toerit naar de A-27. De bestuurder was tegen een verkeerspaal gebotst. Bij een ademtest bleek dat de man teveel gedronken had. Hij blies 760 ug/l Het rijbewijs van de 36-jarige man uit Delft is ingevorderd en tegen de man is procesverbaal opgemaakt.

RAAMSDONKSVEER: Op zaterdagavond, 4 november 2006 zag een motoragent dat de bestuurster van een personenauto, moeite had om aan de rechterzijde van de weg te blijven. Bij controle bleek de bestuurster vermoedelijk teveel alcohol genuttigd te hebben. Ze werd gearresteerd en moest mee naar het politiebureau. Bij een ademanalyse blies zij
1.040 ug/l te blazen, bijna 5 maal zoveel als de toegestane waarde van 220 ug/l. Verder bleek dat ze voor een eerder feit een rijontzegging te hebben. Tegen de 46-jarige bestuurster, zonder vaste woon of verblijfplaats wordt proces verbaal opgemaakt terzake het rijden onder invloed en het rijden tijdens een rij-ontzegging.

MOLENSCHOT: In de Broekstraat in Molenschot ontstond zaterdagavond omstreeks 23.00 uur een aanrijding tussen twee personenauto's. Er ontstond onenigheid tussen beide partijen over wie er bij een wegversmalling als eerste door mocht rijden. De politie werd er daarom bijgeroepen. Uit onderzoek bleek dat een van de bestuurders te veel gedronken had. Hij blies maar liefst 1.120 ug/l. Tevens was zijn rijbewijs al eerder ongeldig te zijn verklaard. De man zal zich voor zijn gedrag voor de rechter moeten verantwoorden.

Winkeldievegge betrapt in Waalwijk

WAALWIJK: Een 40 jarige inwoonster van Waalwijk werd in een winkel aan de Stationsstraat te Waalwijk betrapt terwijl ze schoenen weg nam. Dat gebeurde zaterdagmiddag 4 november om 16.40 uur. Ze werd overgedragen aan de politie. Uit het verdere onderzoek bleek dat de vrouw die middag 7 winkels in Kaatsheuvel en nog drie winkels in Waalwijk had bezocht. Weggenomen goederen uit die winkels werden aangetroffen in een auto van die vrouw. De vrouw was in gezelschap van een 10-jarig kind. Het kind werd in vrijheid gesteld en overgegeven aan de ouders. De vrouw werd ingesloten voor een nader onderzoek.

Arrestaties in uitgaansleven

OOSTERHOUT: In de nacht van vrijdag 3 november op zaterdag 4 november werd er gevochten in de Klappeijstraat. De politie kreeg om 03.00 uur de melding van het geweld.
In een café was kennelijk onenigheid ontstaan waarbij kennelijk enkele glazen sneuvelde. De beide kemphanden werden daarna het café uitgezet. Buiten ging het geweld verder, waarbij een van de mannen de ander plotseling krachtig tegen het spijlen hek sloeg en hem in elkaar begon te slaan. Agenten grepen in en arresteerden de 22-jarige verdachte uit Oosterhout. De man verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. In het tumult dat ontstond vond een andere man het nodig om zich ermee te bemoeien. Hij probeerde de arrestant te ontzetten en sloeg en spuugde naar de politiemensen. Ook hij werd aangehouden en verzette zich hevig tegen de aanhouding. Dit betrof een 21 jarige Oosterhout. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt. Ze kregen de volgende dag, na verhoor, allebei een dagvaarding uitgereikt en mogen zich bij de rechter verantwoorden.
Het slachtoffer van de mishandeling betrof een 17-jarige Oosterhout. Hij heeft tot op heden nog geen aangifte gedaan.

De politie in Oosterhout werd in de vroege uren van zondag 5 november 2006 geroepen bij een onwel wording in het uitgaansgebied van Oosterhout. Een groepje jongelui keerde zich verbaal tegen de politiemensen en schold ze uit. Terwijl het ambulancepersoneel zich bezig hield met het slachtoffer, vorderden de agenten dat de groep weg moest gaan. Een van de jongemannen liet het op zijn arrestatie aankomen omdat hij bezig bleef met het uitschelden van de agenten. De verdachte, 19 jaar oud en afkomstig uit Oosterhout, kan een geldboete tegemoet zien. Tijdens het verhoor verklaarde de verdachte overigens dat hij overstuur geraakt was door de onwel wording van zijn kennis. Die kennis is overigens per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Automobilist levensgevaarlijk gewond bij eenzijdig ongeval

OOSTERHOUT: Op zaterdagavond 4 november 2006, kreeg de politie te Oosterhout de melding van een ernstig verkeersongeval op de rijksweg de A27. Daar bleek dat een 41-jarige automobilist uit Breda met zijn personenauto een eenzijdig verkeersongeval had gehad. De bestuurder had door nog onbekende reden de middengeleiding geraakt. Daarna klapte hij in de rechterberm tegen een lantaarnpaal aan. Zijn auto sloeg vervolgens een aantal keren over de kop en kwam op de zijkant in een sloot tot stilstand. De bestuurder werd tijdens de botsing uit zijn auto geslingerd en belandde ook in de sloot. De man is levensgevaarlijk gewond naar het ziekenhuis in Breda gebracht. De verdachte gaf zelf aan het ambulancepersoneel aan dat hij kort voor het ongeval harddrugs had gebruikt. Zijn medische toestand laat het echter niet toe om een bloedmonster af te nemen. De man is in zeer kritieke toestand opgenomen op de Intensive Care afdeling van het ziekenhuis.

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en het beschadigde voertuig. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen. Tijdens de afwikkeling van het ongeval is een van de rijstroken afgezet geweest. Dit leidde korte tijd tot filevorming op de A-27.

Arrestatie na huiselijk geweld

WAALWIJK: In de nacht van zaterdag 4 november op zondag 5 november onenigheid tussen een 30 jarige man en een 22 jarige vrouw uit Waalwijk. Beiden waren na een avondje stappen thuis gekomen en kregen ruzie. Over en weer zijn er klappen gevallen. Ze vertoonden allebei verwondingen van de schermutseling. De vrouw deed aangifte van mishandeling en de man werd voor nader onderzoek ingesloten.

In geestelijke nood

OOSTERHOUT: Vrijdagavond 3 november 2006 kregen Oosterhoutse agenten de melding dat een overspannen man zichzelf in brand probeerde te steken. De politiemensen troffen in een brandgang aan de Dr.J.M. Den Uylstraat de man aan met een fles spiritus en een aansteker in zijn handen. Zonder al te veel problemen werd de spiritus en de aansteker van de man afgenomen. De man is meegenomen naar het politiebureau en overgedragen aan de zorginstantie GGZ, waarna hij onderzocht is door een psychiater.

Snelkraak in winkel

RIJEN: De politie onderzoekt een snelkraak op een winkel aan de Mangrovelaan in Rijen. Op zaterdag 4 november 2006, omstreeks 02.55 uur vond de snelkraak plaats. De nog onbekende daders reden met een auto aan de achterzijde van het pand door een glazen ruit naar binnen. Door het ontstane gat kwamen ze de winkel binnen. Vanuit de winkel werd de geldlade met inhoud uit de kassa weggenomen met een zeer klein geldbedrag.

Auteur: Jeroen Steenmeijer