2e persbericht van zondag 5 november 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 05-11-2006

Eindhoven: Politie pakt inbreker op heterdaad

Op het terrein van een tennisvereniging aan de Theo Koomenlaan is zondag om 7.45 uur een 41-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij werd betrapt toen hij bezig was een snoepautomaat open te breken. Vlak bij hem stonden twee vuilniszakken met daarin snoepgoed, blikken bier en chips. Deze spullen komen waarschijnlijk uit een nabijgelegen zwembad waar even daarvoor was ingebroken. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Politie pakt dronken bromfietsbestuurder

De politie heeft zondag om 11.10 uur op de Jeroen Boschlaan een 40-jarige Eindhovense bromfietser aangehouden. De man reed slingerend over de weg. Hij had gedronken en blies een promillage van maar liefst
2,5. De politie maakt proces-verbaal op.

Helmond: Bewoner treft slapende man in woonkamer aan

De bewoners van een woning aan de 1e Haagstraat troffen zondagmorgen rond 7.50 uur in hun woonkamer een man aan. Hij lag op de bank te slapen. In eerste instantie lukte het hen niet de man wakker te maken. De ter plaatse gekomen politiemensen lukte dat wel. De man, een 36-jarige Helmonder, werd aangehouden. Hij heeft waarschijnlijk de afgesloten poort van de achtertuin opengeduwd. De achterdeur van de woning was niet afgesloten, zodat hij ongehinderd zijn illegale slaapplaats kon bereiken. Er was niets weggenomen. De bank was wel beschadigd doordat hij zijn schoenen had aangehouden. De man, die flink gedronken had, kon niet vertellen hoe hij in de woning is beland. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Duizel: Politie houdt jongeren met drugs aan

De politie heeft zondagmorgen om 5.25 uur op de Dalemseweg een 14-jarige jongen uit Hoogeloon en een 16-jarige jongen uit Steensel aangehouden. Zij worden verdacht van de handel in harddrugs. De politie controleerde de auto waarin zij en nog vier personen zaten. De bestuurder, de 16-jarige verdachte, had uiteraard geen rijbewijs. De auto is van een 22-jarige man uit Eersel, die eveneens in de auto zat. Bij een nadere controle in het voertuig vond de politie enkele cachetten cocaïne en 22 xtc-pillen. Deze waren van de 14-jarige verdachte. Bij huiszoeking in de woning van de 16-jarige verdachte vond de politie 123 pillen. De drugs zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Valkenswaard: Politie pakt drugsdealers op

De politie heeft afgelopen vrijdag een 23-jarige man uit Valkenswaard en zaterdag een 37-jarige man uit die plaats aangehouden. De twee mannen worden verdacht van de handel in cocaïne. De 23-jarige man handelde vanuit zijn woning en de ander leverde cocaïne op bestelling. Er zijn verschillende klanten gehoord. Er werden geen drugs in beslag genomen.