Vernieuwd concept KreaDoe succes; ruim 35.000 bezoekers in vijf dagen Publicatiedatum: 02-11-2006
---


De vernieuwde opzet van KreaDoe, de beurs voor creatieve hobbyisten, is zowel door exposanten als bezoekers zeer positief ontvangen. Ruim 35.000 bezoekers bezochten de beurs, die van woensdag 1 t/m zondag 5 november plaats vond in Jaarbeurs Utrecht. Dit betekent een stijging van 25% ten opzichte van 2005, toen 27.800 mensen de beurs bezochten. Een van de belangrijkste veranderingen in de opzet was de grotere nadruk op knusheid en gezelligheid. Dit kwam onder meer tot uitdrukking in de speciale voorverkoopactie, indeling van de beursvloer en het ruime aanbod van workshops en demonstraties dat werd verzorgd door de 225 exposanten. De beursorganisatie spreekt van een succes en houdt volgend jaar vast aan deze nieuwe opzet.
---


Minder hal, meer gezelligheid

Janneke Sluiter-Peters, projectmanager KreaDoe: "Dit jaar hebben we duidelijk gekozen voor een kleine en minder massale opzet van de beurs. In plaats van drie beurshallen vond KreaDoe dit jaar plaats in één grote hal. Met net zoveel exposanten als in 2005, betekende dit minder brede gangpaden en een aangepaste standbouw. Geen grootste paviljoens en beurspresentaties, maar echt de focus op de exposant. Die kon dit jaar, naast eigen standbouw, ook kiezen voor een- meer eenvoudige -kraam. Vooral voor kleine detaillisten was dit een mooie gelegenheid om aan KreaDoe 2006 mee te doen. De nieuwe indeling en de aangepaste standbouw zorgden voor veel variatie in het aanbod en een gezellige en knusse sfeer. Bezoekers werden tijdens hun bezoek eigenlijk voortdurend geprikkeld door wat er overal om zich heen te zien en te doen was. Vooral aan het "doen" was veel aandacht besteedt door de exposanten, in de vorm van veel verschillende workshops en demonstraties. Van breien in het Breicafé tot zelf sieraden maken en mozaïeken. Ook de speciale voorverkoopactie heeft zeker bijgedragen aan het hoge aantal bezoekers; voor tien euro had men een entreebewijs, koffie of thee, gebak en een plattegrond. Maar liefst 15.000 bezoekers hebben gebruik gemaakt van deze actie, dus dat vraagt volgend jaar om herhaling."


Beurstrends

Op KreaDoe waren de nieuwste trends en technieken te zien op het gebied van creatieve hobby's. Een nieuwe trend is de comeback van het breien. Met de hand of met speciale machines, waarbij men gebruik maakt van uiteenlopende wol- en garensoorten. Nog steeds stijgend in populariteit is het zelf sieraden maken, met dit jaar veel grote, opvallende kralen in combinatie met bedels. Ook scrapbooking blijkt een trend die zich doorzet. Tijdens KreaDoe werd verder met succes een nieuw stempelproduct geïntroduceerd, waarmee je eenvoudig (en voordelig) zelf alle stempels kunt maken die je maar wilt.


Noot voor de redactie (