Politieberichten district Rijn & Venen 14.35 uur

utrecht, 05-11-2006

Stenengooiers aangehouden

ABCOUDE - De politie heeft zaterdagmiddag rond 17.30 uur twee jongens van 15 jaar uit Abcoude aangehouden omdat zij stenen gooiden op de spoorbaan. Een getuige heeft de politie gebeld en agenten hebben de twee jongens aangehouden bij de spoorbaan Amsterdam/Breukelen ter hoogte van de Kerkstraat. Beide jongens hebben bekend en hebben een bekeuring gekregen voor baldagheid. Zij zijn ook naar bureau HALT verwezen. De ouders van de jongens zijn hierover ingelicht.

Verkeersongeval

WILNIS - Een 18-jarige automobilist uit Mijdrecht is zaterdagavond rond 22.20 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man reed in de auto van een 22-jarige vriend uit Mijdrecht, die bijrijder was en nog twee inzittenden van 18 en 23 jaar uit Vinkenveen, over de Burgemeester Padmoslaan. De bestuurder heeft verklaard dat de bijrijder plotseling aan de handrem heeft getrokken waardoor hij het voertuig niet meer onder controle had. Het voertuig is vervolgens tot stilstand gekomen tegen twee geparkeerde voertuigen. De 18-jarige bestuurder is met verwondingen aan het hoofd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De overige inzittenden bleven ongedeerd. De politie heeft de 22-jarige bijrijder aangehouden en na verhoor weer heengezonden. De politie heeft het ongeval in onderzoek.

Brandstichters aangehouden

WOERDEN - Vrijdagavond rond middernacht heeft de politie drie jongeren aangehouden op de Oudelandseweg. Een getuige had gezien dat de drie achter een kerk over een hek waren geklommen. Agenten zijn vervolgens naar de locatie gereden en troffen daar het drietal aan. Ook troffen de agenten een fiets aan die net in brand was gestoken. De jongeren, een 18-jarig meisje, een 17-jarige jongen en een 19-jarige man zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. De 19-jarige man heeft bekend de brandstichting te hebben gepleegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole

WOERDEN/ZEGVELD/HARMELEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op verschillende locaties een alcoholcontrole gehouden. In totaal hebben 650 automobilisten een blaastest afgelegd. Acht bestuurders zijn aangehouden voor het rijden onder invloed. De hoogst gemeten waarde was 495 ug/l (220 ug/l is toegestaan).

Rijden onder invloed

ABCOUDE - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 53-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden voor het rijden onder invloed. Rond 02.20 uur kreeg de politie de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op het Kerkplein. Ter plaatse zagen agenten dat er op het Kerkplein een paaltje omvergereden was en dat er een oliespoor lag. Dit oliespoor leidde de agenten naar het bewuste voertuig dat stilstond op het Fluitekruid. Agenten spraken de bestuurder aan en deze bekende een aanrijding te hebben gehad op het Kerkplein. De blaastest wees uit dat de Amsterdammer alcohol had gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 940 ug/l. Dit is ruim 4 keer de toegestane hoeveelheid. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.



Laatst gewijzigd 05-11-2006 14:41 | © Politie Utrecht