Dukes of Desert voor het goede doel naar Gambia


OUDERKERK AAN DE AMSTEL, 20061031 -- Op 4 november rijden 10 avonturiers met 5 auto's naar Banjul, de hoofdstad van Gambia. Als ze de woestijn, de sprinkhanen en alle onvoorziene omstandigheden weten te trotseren komen zij eind november in westelijk Afrika aan. De auto's zullen dan ter plekke worden verkocht en de opbrengst wordt aldaar aan het goede doel geschonken. Het goede doel betreft een nieuwe school voor beroepsonderwijs.

Dit fantastische project wordt mede gedragen door een aantal sponsors, waaronder de traceerpolis, hetgeen dan ook wel duidelijk aan de bonte stoet auto's is te zien.Per satelliet zijn de heren 24 uur per dag traceerbaar en vorderingen zijn dan ook dagelijks te volgen via de website www.dukesofdesert.com.

De Dukes zijn 10 Nederlandse mannen van diverse pluimage die de combinatie zoeken tussen het avontuur en het juiste.
Dat is in deze wel gelukt.

Dit zijn de Dukes of Desert: F. Roeland, B. Douwes, A. Schut, W. Boersma, H. de Vries, R. Bolt, S. Jonkers, R. Boudstra,J. van der Neut, B.Bloeming

BOUW VAN NIEUWE SCHOOL VOOR BEROEPSONDERWIJS IN GAMBIA

Het project wat zij gaan steunen is de bouw van een nieuwe school voor beroepsonderwijs in Gambia. Het betreft een compleet nieuwe school die geschikt zal zijn voor beroepsonderwijs en plaats zal bieden aan circa 100 leerlingen. Naast het bouwen van de school wordt het ook nog ingericht. Een geweldig structureel project dat alle steun van The Dukes of Desert verdient.

Tevens wordt aan deze nieuwe school een Nederlandse scholengemeenschap of ROC gekoppeld, die in de toekomst op projectbasis uitwisselingen tot stand brengt tussen leerlingen uit Nederland en Gambia. Naast kennisuitwisseling is het voor de jeugdige generaties belangrijk om begrip te creëren voor elkaars cultuur.

De school zal circa 8 lokalen omvatten, voldoende werkruimtes voor personeel en een binnenplaats en buitenopslagplaats. De totale oppervlakte zal circa 1.500m2 bedragen.

Afhankelijk van de exacte wensen en behoeften van de overheid zullen in de nieuwe school opleidingen worden verzorgd voor de beroepen bouw, motorvoertuigentechniek, elektrotechniek en opleidingen in huishoud, confectie en administratieve beroepen.