Gemeente Roermond

Verenigingen treffen elkaar in het sportcafé

Roermondse sportverenigingen krijgen de kans om over sport te discussiëren tijdens het sportcafé op maandag 6 november. Het sportcafé vindt plaats in de kantine van sportpark De Wijher en begint om 19.00 uur. In een caféachtige setting komen diverse sport- en bewegingsonderwerpen op informele wijze aan bod.

Verenigingen kunnen zo hun kijk geven op onderwerpen als verenigingsondersteuning, de onderlinge samenwerking en de sportnota 2007. De bezoekers van het sportcafé bepalen samen welke onderwerpen aan bod komen. Samenwerking vormt daarbij het sleutelwoord.

Club van de Toekomst
Die samenwerking tussen verschillende Roermondse verenigingen krijgt nu al gestalte in de Club van de Toekomst. Een rugbyclub, gymnastiekvereniging, handbalvereniging, volleybalvereniging en de schermvereniging bundelen haar krachten binnen de Club van de Toekomst.

Visie op themas

Een onafhankelijke gespreksleider van het Huis voor de Sport leidt de avond. Wethouder Gerard IJff (Sport) zal de avond openen en de verenigingen welkom heten. Vervolgens zal professor Paul de Knop een lezing geven over de beweegcultuur in Nederland in relatie tot de sportverenigingen. Na de pauze geven vier deskundigen hun visie op verschillende themas, waarbij het publiek ook wordt uitgenodigd om zich in de discussie te mengen. De avond eindigt met een informeel samenzijn, waarbij bestuurders ruim de kans krijgen om elkaar te treffen. De avond wordt rond 21.00 uur afgesloten.

Aanmelden

Het sportcafé wordt georganiseerd door de gemeente Roermond. Organisaties die graag de avond bij willen wonen kunnen zich aanmelden bij het Steunpunt Sportservice Roermond. U kunt hiervoor en voor meer informatie, contact opnemen met Hans Leushuis, telefoonnummer (0475) 359 439.
Publicatiedatum: 27.10.2006 Bijgewerkt: 27.10.2006