Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Boulevard Zuid blijft bruisen

Boulevard Zuid, de grootste winkelstraat op Zuid, blijft bruisen en bol staan van activiteiten en economische bedrijvigheid.

Samenwerking
Samen met de deelgemeente Feijenoord en andere partijen doen de beide laanmanagers Farid Darkaoui en Abdel Bouchibti er alles aan om dit zo te houden.

Zo bezoekt wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grote Stedenbeleid) de winkelstraat op maandag 6 november, van 14.45 uur tot 16.45 uur. Tijdens zijn bezoek bespreekt hij de voortgang van het Boulevardfonds.

Tussen 15 november 2006 en 10 januari 2007 zijn de bomen op Boulevard Zuid voorzien van opvallende kerstverlichting en de luifels van kerstsfeerverlichting.

De Grote Schoonmaakactie Boulevard Zuid vindt plaats op dinsdag 21 november. De actie begint om 13.00 uur in de Boulevardwinkel aan de Beijerlandselaan 34. Landelijke en locale politici zijn hiervoor ook uitgenodigd.

De 2de Boulevard Lounge kent wederom t Kopblok als vergader- en discussieplek, op 28 november, om 18.00 uur. Het derde nummer van de Boulevard Zuid Magazine verschijnt eind november. Daarin worden Sinterklaas en Kerstfeest gepromoot. Intussen zijn alle advertentiepaginas verkocht.

Sinterklaas maakt op zaterdag 2 december zijn intocht op de Beijerlandselaan en de Groene Hilledijk. Het feest duurt de hele dag. Het programma vermeldt verschillende kinderactiviteiten. De grote kerstmanifestatie vindt plaats op zaterdag 16 december. Kerstman komt er in een slee of een wagen en er zijn diverse activiteiten. Het feest duurt de hele dag.

Jaar van de uitstraling voor de Boulevard Zuid. Het projectteam heeft 2007 deze benaming gegeven, naar een idee van Andre de Groot (projectleider Economische Kansenzones).

De 3e Boulevard Lounge (Nieuwjaarslounge) is gepland op18 januari om 18:00 uur.

De etalagewedstrijd Boulevard Zuid start op 11 januari 2007. Docenten van het Albeda College helpen mee met de opmaak van een tiental etalages. Een jury beoordeelt de etalages op 18 januari. Tijdens de 3e Boulevard Lounge worden de winnaars van de etalagewedstrijd bekend gemaakt.

Woensdag en vrijdag zijn de vaste dagen waar men laanmanager Abdel Bouchibti in de Boulevardwinkel kan vinden. Hij voert er gesprekken met ondernemers. Het bureau Zaken Expert heeft ook een stagiaire aangesteld die tijdens deze dagen aanwezig is in de Boulevardwinkel.

De laanmanagers hielden donderdag 21 september de eerste bijeenkomst van het Ondernemers Klankbord, die namens de ondernemers het Boulevardfonds adviseert. Het Ondernemers Klankbord heeft twee afgevaardigden geleverd voor het bestuur van het Boulevardfonds.

De website van Boulevard Zuid is in de maak. Tijdens de Boulevard Lounge van 28 november wordt hij gelanceerd.

Bijna alle ondernemers zijn benaderd voor het internetproject Virtual Shopping Guide. Dit project is onderdeel van www.BoulevardZuid.nl. Het doel is om leuke en bijzondere winkels meer (virtuele) bekendheid te geven.

Voor meer informatie kunt u bellen met het bureau Zaken Expert, via telefoonnummer (010) 413 65 26.
z