Politie Limburg-Zuid

Dronken automobilist laat spoor van vernieling achter

Landgraaf, 06-11-2006 o Een dronken automobilist heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote ravage aangericht, nadat hij op de Graverstraat in Kerkrade een aanrijding had veroorzaakt. De auto, met achter het stuur een 37-jarige inwoner van Aken (D), werd na een zoektocht van de politie op de Europaweg-Zuid in Landgraaf zwaar gehavend aangetroffen.

Op de Graverstraat botste de Akenaar met zijn auto tegen een links van de weg geparkeerde auto maar reed daarna door. Patrouillerende agenten keken uit naar de doorrijder. Zij werden op de Holzstraat in Kerkrade aangesproken door een getuige die vertelde dat een auto, kennelijk na een klapband, met hoge snelheid voorbij was gekomen.
Op de verdere route richting Landgraaf werden stukken rubber van een autoband en diverse krassporen op het wegdek aangetroffen. Op de Gravenweg in Eijgelshoven belandde de auto in de middenberm er reed daarbij twee aanduidingsborden omver. Uiteindelijk leidden duidelijke krassporen, veroorzaakt door twee kapotte banden, naar de plaats waar de Akernaar met zijn auto was gestopt.
Een blaastest wees uit de man een bloed/alcoholgehalte had van 2 promille. Hij werd ingesloten, terwijl zijn rijbewijs werd ingevorderd.