Politieberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 06-11-2006

Aanrijding met letsel

UTRECHT Op de Zamenhofdreef heeft zondagmiddag een aanrijding plaatsgevonden, waarbij een 27-jarige scooterrijdster uit Utrecht gewond is geraakt. Omstreeks 14.50 uur reed de vrouw over de Zamenhofdreef. Een 50-jarige automobilist uit Utrecht kwam uit de Lemnosdreef en wilde rechtsaf in de richting van de Zamenhofdreef rijden. Daarbij verleende hij geen voorrang aan de scooter. De vrouw werd met verwondingen aan een been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Bromfietser gewond bij aanrijding

UTRECHT Een 21-jarige bromfietser uit Utrecht is zondagmiddag gewond geraakt toen hij op de Leidsekade een auto, bestuurd door een 21-jarige Utrechter, rechts wilde inhalen. Daarbij kwam hij ten val en brak hij zijn enkel. Het ongeval vond plaats om omstreeks 16.00 uur. De precieze toedracht werd niet bekend. De bromfietser is overgebracht naar het ziekenhuis.

Oploop na mishandeling

UTRECHT Een 49-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van mishandeling van twee jongens van 12 en 14 jaar uit Utrecht. De politie kreeg omstreeks 17.00 uur een melding van de mishandeling op de Siriusstraat. Toen de agenten arriveerden, troffen zij op straat een grote oploop van mensen. De gemoederen liepen hoog op.

Het bleek dat de vaders van beide jongens inmiddels verhaal waren gaan halen bij de verdachte. De agenten wisten beide partijen te scheiden. De verdachte bekende tegenover de politie de ene jongen te hebben geslagen en de ander een kopstoot te hebben gegeven. Het conflict bleek al langer te spelen. De wijkagent gaat bemiddelen.

Openlijke geweldpleging

UTRECHT Twee mannen en een vrouw uit Utrecht zijn zondagochtend slachtoffer geworden van openlijke geweldpleging. Na een nacht stappen belandden de drie omstreeks 07.30 uur in de Vinkenburgstraat. Daar kregen zij mot met drie mannen met wie ze eerder op de avond ook al ruzie hadden gehad. De mannen sloegen met een fles de vrouw op haar schouder en een van de mannen op zijn achterhoofd. Ook de tweede man werd geslagen.

Aan de hand van het signalement trof de politie de drie verdachten aan in de omgeving. Twee van hen konden worden aangehouden. In een geval moest daarbij gepast geweld worden gebruikt. Het gaat om twee Utrechters van 19 en 23 jaar. Zij werden meegenomen naar het bureau. De derde ging ervandoor. De politie stelt een onderzoek in.