Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Eerste weekend Halve Finale zonder verrassingen Op zaterdag 4 en zondag 5 november werd het eerste weekend van de Halve Finale om het Nederlands Kampioenschap gespeeld. In de eerste ronde viel er geen verrassing te noteren. Van de kanshebbers op plaatsing had vooral John van der Wiel het moeilijk. Hij liep in zijn eerste partij tegen de Zeeuw Jan Breukelman tegen een nederlaag op en wist slechts met grote moeite in de tweede partij een toreneidnspel met drie tegen twee pionnen naar winst te voeren. In de tie-break won Van der Wiel beide partijen.
De andere tie-break ging tussen Dennis de Vreugt en Herman Grooten. Dat was op papier een gelijkwaardig duel en in de partijen met normaal speeltempo kwam dat uit. In de tie-break won Grooten echter overtuigend met 2-0.
De Halve Finale wordt in het weekend van 2 en 3 december voortgezet. Dan voegen ook de vrouwen zich bij de strijdende partijen. Uitgebreide informatie en een verslag over de Halve Finale zijn te vinden op http://www.schaakbond.nl/nieuws/nk2007/hf/.