Politieberichten Heuvelrug, 11.45 uur

Utrecht, 06-11-2006

Woninginbreker aangehouden

MAARSBERGEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 november een woninginbreker op heterdaad aangehouden.

Getuigen belden omstreeks 04.10 uur naar de politie omdat zij hadden gezien dat een onbekende man met een grote TV aan het slepen was. Ter plaatse bleek dat een 45-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats een inbraak in een woning aan de Tuindorpweg had gepleegd. De man had een ruit van de woning ingeslagen en had uiteindelijk met een flatscreen de woning verlaten. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Illegaal vuurwerk in beslag genomen

RHENEN - Woensdag 1 november stuitte de politie in een woning aan de Zuidwal op een illegaal vuurwerk.

De politie had informatie binnengekregen dat er in de woning vuurwerk zou liggen en nam een kijkje. Ruim 30 kilo illegaal vuurwerk werd aangetroffen. Al het vuurwerk is in beslag genomen. De bewoners hebben afstand gedaan van het vuurwerk. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Onder invloed op de brommer

RHENEN Een 19-jarige bromfietsbestuurder uit Ommeren is aangehouden voor rijden onder invloed.

Bij een alcoholcontrole op De Stikke Hucht liep de man tegen de lamp. Hij moest maandagmorgen 6 november omstreeks 00.40 uur blazen, had te veel op en werd aangehouden. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 595 ug/l in zijn lichaam had. De man kreeg een rijverbod van acht uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. In totaal werden bij de alcoholcontrole 21 bestuurders gecontroleerd. De man uit Ommeren was de enige die onder invloed was.