Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Regio

:: 6 nov 2006

Winnaars Beste SVGB-leerbedrijf

De SVGB organiseert elk jaar de verkiezing Beste SVGB-leerbedrijf. De jury reikte dit jaar de prijzen uit aan drie winnaars in verschillende branches. De leerbedrijven ontvingen een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt kunstwerk van Sander Brandsen. De leerlingen namen een cheque in ontvangst ter waarde van 200 euro.

De winnaars in de drie categorieën zijn:

categorie zelfstandigen zonder personeel
Tjitte Talsma horloge- en klokkenmaker in Aldtsjerk

categorie zelfstandigen met personeel
Streukens Hoorapparaten B.V. in Sittard

categorie bedrijven met meerdere vestigingen
Juwelier Schaap Citroen in Den Bosch
Motivatie voor keuze van de jury
De jury verkoos Tjitte Talsma horloge en klokkenmaker onder meer vanwege de grote variatie van het werk, de brede maatschappelijke coaching en de goede samenwerking met andere bedrijven. Drie belangrijke redenen voor de keuze voor Streukens Hoorapparaten waren de bevlogenheid van de heer Streukens, het streven naar perfectie en de uitstekende relatie tussen de klant en leverancier. Schaap Citroen werd tot winnaar verkozen vanwege de enorme liefde voor het vak, de onbeperkte mogelijkheden voor de leerlingen om zich het vak eigen te maken en de positief kritische houding tegenover de verbetering van de brancheopleiding.
Prijzen voor winnaars
De prijswinnaars ontvingen een kunstwerk van goud-/zilversmid Sander Brandsen van Atelier Runnenburg. Dit bedrijf was één van de genomineerden van vorig jaar. Het kunstwerk van hout, zilver en goud staat symbool voor de ontwikkeling van een leerbedrijf in al haar facetten. De leerlingen die de winnende bedrijven hebben voorgedragen, ontvingen een cheque van 200 euro. De prijzen werden uitgereikt tijdens de SVGB-bijeenkomst Hart voor je Vak in Het Groene Paviljoen in Baarn.