Gemeente Eindhoven

Persbericht 4 november 2006

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

De heer M.J.W. Marchand geboren op 20 maart 1944 te Tilburg en wonende Opaal 7, 5629 HP te Eindhoven is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Decorandus maakt zich vanaf 1989 zeer verdienstelijk voor de zwemsport. Vanaf die periode, heeft hij zich bestuurlijk en organisatorisch ingezet voor de Eindhovense Reddingsbrigade. De heer Marchand is nog steeds de vertrouwenspersoon voor vrijwilligers en leden.

Van 1989 tot 2005 was hij secretaris van de Reddingsbrigade. Ook nu, na zijn officiële beëindiging van deze functie , staat decorandus , de huidige secretaris in deze functie bij. Hij is tevens medeorganisator van de activiteiten die rondom het 75-jarig jubileum zijn georganiseerd.

De jeugd van de Eindhovense Reddingsbrigade heeft ook altijd de bijzondere aandacht van de heer Marchand gehad. Hij was van 1989 tot 1997 medeorganisator en begeleider van het jaarlijkse jeugdkamp. Ook is hij nog wekelijks aanwezig als baliemedewerker voor het innen van de entreegelden en het beantwoorden van vragen voor de (nieuwe) leden van de Reddingsbrigade. Bovendien is de heer Marchand nog tijdwaarnemer bij thuiswedstrijden, zoals bij de âjaarlijkse internationale ontmoetingâ en helpt hij als gastheer bij de Nederlandse kampioenschappen.

De Koninklijke onderscheiding zal (loco) burgemeester drs. H.M. Don uitreiken op zaterdag 4 november 2006, om 20.30-21.00 uur, ter gelegenheid van de viering van het 75-jarig jubileum van de Eindhovense Reddingsbrigade. Deze uitreiking zal plaatsvinden in het gemeenschapshuis de Landing,
Tarwelaan 109, 5632 KD te Eindhoven