Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 5 november

* BESTUURDER OVERLEDEN NA AANRIJDING
BERKEL EN RODENRIJS - In de nacht van zaterdag op zondag is een 18-jarige automobilist overleden nadat hij met zijn auto vanaf de Noordeindseweg in een nabij gelegen sloot terecht kwam. Zijn 17-jarige passagier raakte licht gewond. Rond tien voor vier verloor de 18-jarige inwoner uit Berkel en Rodenrijs vermoedelijk de macht over het stuur waarna hij met zijn auto tegen een brugleuning reed en vervolgens in de sloot terecht kwam. De passagier, eveneens afkomstig uit Berkel en Rodenrijs, heeft samen met een voorbijganger direct geprobeerd om de bestuurder uit het voertuig te halen. Daar de jongen bekneld zat lukte dit niet direct waarna hij door brandweer- en politiepersoneel uit de auto is gehaald. Direct werd gestart met reanimatie, dit mocht echter niet meer baten. De jongen overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Na onderzoek bleek de bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs. De auto had hij die nacht meegenomen van zijn ouders.


* MAN AANGEHOUDEN NA ONTVOERING VAN ZIJN VROUW

Politiepersoneel van het Arrestatieteam van Rotterdam-Rijnmond heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 46-jarige man in zijn woning in Vlaardingen aangehouden. De man had rond zes uur zijn 41-jarige vrouw tegen haar wil vastgehouden in zijn auto. Tijdens de autorit die vanaf de 1e Middellandstraat begon, en uiteindelijke rond acht uur eindigde bij hun woning, dreigde hij de vrouw diverse malen dood te schieten. Nadat de vrouw was vrijgelaten waarschuwde zij de politie die vervolgens de man in zijn woning aanhield. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.


* MAN OVERLEDEN NA TRAGISCH ONGEVAL
ROTTERDAM-CENTRUM - Een 53-jarige Rotterdammer is in de nacht van zaterdag op zondag overleden toen hij vanuit een raam van zijn woning van drie hoog naar beneden viel. De man, die uit het raam leunde steunde op een houten balustrade. De balustrade brak vervolgens af waarna het slachtoffer op de straat viel. Hij overleed direct aan zijn verwondingen.


* MAN OVERLEDEN NA BRAND
In een woning aan de Rechthuislaan is in de nacht van zaterdag op zondag brand uitgebroken. Hierdoor ontstond een sterke rookontwikkeling. Door brandweerpersoneel werd rond half drie in de woning het stoffelijk overschot van een man aangetroffen. Na onderzoek is de brand vermoedelijk ontstaan door een smeulende peuk. Hierdoor is brand ontstaan in de keuken. In de loop van de dag zal de confrontatie plaatsvinden, waarna hopelijk de identiteit van het slachtoffer wordt vastgesteld.


* BENZINESTATION OVERVALLEN; GETUIGENOPROEP

Politiepersoneel van district Zuid stelt een nader onderzoek in naar een overval op een medewerkster van een benzinestation aan de Groene Kruisweg. Rond half zes, zaterdagavond, werd de 22-jarige Rotterdamse door twee mannen, gewapend met een pistool, gedwongen de kassa te openen. Hierna werd door de overvallers een onbekend geld bedrag gepakt en gingen zij er in de richting van de Oldegaarde vandoor. Het signalement van de overvallers luidt: twee mannen met een getinte huidskleur. Beiden droegen een bivakmuts. De ene man was ongeveer 1.90 lang en had een fors postuur. Hij droeg een rode bivakmust. De tweede overvaller was kleiner, ongeveer 1.75 lang. Hij droeg een zwarte bivakmuts. Als u getuige bent geweest of iets heeft gezien dat betrekking heeft op deze overval neemt u dan contact op met telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Uitgave zaterdag 4 november

* DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA OVERVAL
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Noord hield vrijdagavond drie verdachten aan van een overval op een woning aan de Branco van Dantzigstraat. Rond half elf werd bij de woning aangebeld waarop de 51-jarige eigenaar de deur opende. Direct hierop werd hij door meerdere mannen belaagd die probeerden zijn woning binnen te dringen. Met behulp van een ladder verweerde het slachtoffer zich. Door de overmacht en door de bedreiging met een mes en vuurwapen lukte het de overvallers het slachtoffer te overmeesteren en de woning te doorzoeken. Op een gegeven ogenblik zag het slachtoffer kans om te ontsnappen. Hij sprong hierbij door een raam. Hierbij raakte de man licht gewond aan zijn gezicht en oog. Hij is voor behandeling overgebracht naar het Erasmus MC. Uit de woning werd geld, sleutels en een telefoon meegenomen. Gealarmeerd politiepersoneel hield in de omgeving, aan de hand van het opgegeven signalement, drie Rotterdammers in de leeftijd van 24, 19 en 14 jaar oud aan. Een nader onderzoek wordt ingesteld naar de overige verdachten. De ouders van de minderjarige verdachte zijn in kennis gesteld.


* BRAND IN WONING
Politiepersoneel van district Noord stelt een nader onderzoek in naar een brand in een woning aan de Meidoornstraat. Rond half twaalf brak brand uit in de slaapkamer. De eigenaar, een 25 jarige Rotterdammer, probeerde de brand te blussen maar dat mislukte. Brandweerpesoneel bluste de brand maar kon niet voorkomen dat aangrenzende woningen roet- en waterschade opliepen.


* DUITSER BEROOFD VAN GELD
Politiepersoneel stelt een onderzoek in naar de beroving van een 31-jarige inwoner uit Berlijn. Het slachtoffer is vrijdagavond rond negen uur op de Paul Krugerstraat beroofd van enkele tienduizenden euro's. De man was, samen met een 21- jarige collega, naar Rotterdam gekomen om mobiele telefoons te kopen die via Internet werden aangeboden. De 31-jarige man werd op de Paul Krugerstraat aangesproken door drie mannen, die van zijn komst afwisten. Hierop is hij meegegaan een flatgebouw in. Hier werd het slachtoffer bedreigd met een pistool en moest hij zijn geld afgeven. Toen hij dit weigerde werd hij geslagen en tegen de muur gegooid, waarna de belagers hem alsnog het geld afhandig maakten. De man raakte licht gewond.


* TWEE STRAATROVERS AANGEHOUDEN
Twee mannen van 34 en 25 jaar oud, beiden afkomstig uit Capelle aan den IJssel, zijn zaterdagmorgen aangehouden nadat zij kort ervoor twee mannen hadden beroofd. Rond tien over zeven werd een 23-jarige Rotterdammer en een 24-jarige inwoner uit Deurne, achter het Centraal Station, op de Provenierssingel beroofd. Tijdens de beroving werden beide slachtoffer door de berovers bedreigd. Van de slachtoffers werd geld, telefoons en een horloge gestolen. Korte tijd later, rond kwart voor tien, werd gemeld dat twee mannen vernielingen pleegden bij metrostation Blaak. Een oplettende getuige meldde dat het tweetal in de metro stapte waarna de 25-jarige en 34-jarige verdachte werden aangehouden. Tijdens de fouillering van de verdachten werden bij hen gestolen goederen aangetroffen die afkomstig waren van de eerder berovingen. Het tweetal is ingesloten voor nader verhoor.