Leo Hartveld nieuwe federatiebestuurder FNV

Fnv

Leo Hartveld nieuwe federatiebestuurder FNV

De federatieraad van de FNV heeft vanmiddag ingestemd met de benoeming van Leo Hartveld tot federatiebestuurder bij de vakcentrale. Hartveld (50) - tot vandaag bondsbestuurder bij FNV Bouw - neemt onder andere de portefeuille sociale zekerheid en arbeidsmarkt op zich. Hartveld wordt verder penningmeester. Hij neemt deze taak over van algemeen secretaris Peter Gortzak die benoemd is tot vicevoorzitter.

De vacature binnen het federatiebestuur ontstond nadat vicevoorzitter Ton Heerts zich namens de PvdA kandidaat stelde voor de Tweede Kamer. De nieuwe bestuurder Hartveld is van huis uit politicoloog. In 1985 kwam hij als beleidsmedewerker in dienst van FNV Bouw. Voordat hij in 2003 in het bondsbestuur kwam, was hij nog enkele jaren hoofd van de afdeling sociaal-economisch beleid.

Peter Gortzak, die Ton Heerts opvolgt als vicevoorzitter, zit sinds 2004 in het federatiebestuur van de FNV. Daarvoor was hij (hoofd)bestuurder bij de Nederlandse Politiebond en ABVAKABO FNV. Naast Gortzak en Hartveld bestaat het federatiebestuur van de vakcentrale FNV uit voorzitter Agnes Jongerius en cao-coördinator Wilna Wind.

Meer informatie:
FNV Voorlichting; Richard Gielen: 020 5816 555/ 06 53412533