Persberichten 06/11 middag

Regio, 06-11-2006

Waddinxveen Onder invloed rijden De politie controleerde op zaterdag 4 november rond 04.25 uur op de Sniepweg een 22 jarige automobilist uit Waddinxveen. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. De aan het politiebureau uitgevoerde ademanalyse liet een uitslag zien van 335 ug/l. (88 ug/l = beginnend bestuurder). De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Waddinxveen Snelheidscontrole Bij een snelheidscontrole op de Noordkade zijn op maandag 30 oktober 56 overtredingen geconstateerd. De politie controleerde die dag van 14.15 tot 16.00 uur. Er passeerden 488 voertuigen waarvan er dus 56 harder reden dan de maximumsnelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/h. De overtreders kregen een bekeuring. De politie blijft controleren in belang van de veiligheid in het verkeer en voor de buurt.

Waddinxveen Inbraak in garagebedrijf De politie doet onderzoek naar de inbraak in een garagebedrijf aan de Kanaaldijk. De inbraak vond plaats tussen donderdagavond 2 en vrijdagmorgen 3 november. Na het vernielen van een ruit werden uit het bedrijf een computerscherm, twee digitale cameras, een laptop en werd geld gestolen. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden nog ieder spoor.

Waddinxveen Gestolen auto in brand gestoken Onbekenden staken op donderdag 2 november rond 11.30 uur op een erf aan de Tweede Bloksweg een in Rotterdam gestolen auto in de brand. Twee getuigen zagen het begin van de brand op een voorstoel van de auto en wisten het vuur met brandblussers in de kiem te smoren. Nadat het kenteken van de auto werd nagetrokken bleek dat deze gestolen was. De politie Hollands Midden heeft contact opgenomen met haar collegas in Rotterdam en onderzoekt de zaak verder.

--- einde berichten ---