Dienstenbond CNV

Fusie Univé -VGZ-IZA-Trias, blijft alles bij het oude? 06-11-2006

We zijn door uw werkgever geïnformeerd over de fusie tussen Univé en VGZ-IZA-Trias (UVIT). Het heeft een tijd geduurd voordat de vakbonden werden geïnformeerd omdat UVIT eerst duidelijkheid wenste van de NMA. De NMA heeft halverwege oktober haar goedkeuring gegeven aan de fusie. Tijd voor de bonden om geïnformeerd te worden!

Fusie UVIT
De fusie beoogt de zorgverzekeringsbedrijven van VGZ-IZA-Trias en Univé samen te bundelen. Daarnaast zal een samenwerkingsverband tot stand worden gebracht tussen het nieuwe zorgverzekeringsbedrijf en het schadebedrijf van Univé. Met deze samenwerking en onderliggende integratie van de zorgbedrijven wil UVIT een sterke cooperatieve dienstverlener op het gebied van zorgverzekeringen, schadeverzekeringen en financiële producten vormen.

De gevolgen van deze fusie zullen op korte termijn niet leiden tot ontslagen binnen de verschillende werkorganisaties, het is wel mogelijk dat functies worden gecombineerd. Blijft alles dan bij het oude? Dat lijkt onwaarschijnlijk. In juli 2007 zal bedrijfsarchitectuur voor de toekomst van UVIT klaar zijn. Dan pas weten we meer. Wij houden u op de hoogte.

Sociaal plan UVIT
De onderhandelingen voor een nieuw sociaal plan voor de UVIT-organisatie zijn nog niet gestart. We hebben inmiddels al wel reacties van leden mogen ontvangen. U kunt nog steeds uw input geven via onderstaand e-mailadres.

Integratie van Trias en VGZ-IZA
In alle geluiden omtrent de "grote fusie" zijn wij de geluiden van onze leden over de integratie tussen Trias en VGZ-IZA niet vergeten. Wij hebben al meerdere keren de perikelen rond de overgang van de afdeling Zorg van Trias aangekaart bij uw werkgever. Uw werkgever heeft CNV Dienstenbond toegezegd zo snel mogelijk de kwestie met betrekking tot de meeruren en overuren op een correcte wijze af te handelen. Per 1 januari 2007 zal de integratie van Trias en VGZ-IZA plaatsvinden. Zoals reeds eerder gemeld zal de OR van Trias met uw werkgever overleggen over de harmonisatie van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook de medewerkers van de afdeling Zorg zullen hierin worden meegenomen.

ICT Groningen
De ICT afdeling in Groningen hebben wij afgelopen week samen met de OR bezocht. Wij hebben gesproken met de medewerkers over het proces van outsourcing. Op dit moment moet het "due diligence" onderzoek (= onderzoek om beter inzicht te krijgen in alle belangrijke aspecten van de onderneming) door de "koper" nog worden afgewacht. Zodra hierover meer duidelijkheid is, zullen de onderhandelingen over een harmonisatieprotocol starten.

Vakbondscontributie
Uw werkgever heeft het mogelijk gemaakt om in 2007 uw vakbondscontributie via het a la carte systeem fiscaal gunstig in te zetten. U moet dit echter tijdig, in 2006 aangeven. Indien u hierover vragen heeft, kunt u contact opnemen met HRM.

Heeft u nog vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze info, dan kunt u contact opnemen met CNV Dienstenbond via 040-211 66 74 of via e-mail: eindhoven@cnvdibo.nl