Winnaar Nationale werkstukkenwedstrijd

Communicatiebureau synergie

Persbericht
Houten, november 2006

11-jarige Amsterdamse leerling wint de Nationale Werkstukkenwedstrijd met werkstuk over de 80-jarige oorlog

Prijs wordt op maandag 6 november uitgereikt in Museum Het Prinsenhof te Delft

Jimmy Odenhoven van de Watergraafmeerse Schoolvereniging uit Amsterdam heeft de hoofdprijs gewonnen in de Nationale Werkstukkenwedstrijd van uitgeverij Wolters-Noordhoff. Dit jaar was het thema van de wedstrijd Mijn favoriet. Het werkstuk over de 80-jarige oorlog kwam als beste uit de bus!

'Geschiedenis is Jimmy's lust en leven' zegt Marianne Groenewoud, zijn leerkracht uit groep 7.
Absoluut een van Jimmy's favoriete tijdsbestedingen op school'. Jimmy zelf is echter de bescheidenheid zelve als hij hoort dat hij de winnaar is en blijft er rustig onder. Net als in voorgaande jaren wordt de winnaar beloond met 'eeuwige roem'. Van het werkstuk wordt een echt boekje gemaakt in de Informatie-reeks van De Ruiter's Documentatiecentrum. Met dit boekje wordt Jimmy de jongste auteur van Wolters-Noordhoff.

De jury vindt het een goed idee om een werkstuk te maken over een onderwerp dat je zelf heel interessant vindt. Dan wordt het namelijk ook een leuk werkstuk om te lezen. 'Je hebt je er goed in verdiept en je bent zelfs naar het Museum Het Prinsenhof geweest. Dat is een hele goede manier om meer over dit onderwerp te weten te komen, 'zo staat er in het juryrapport vermeld. In het werkstuk van Jimmy is een hoofdstuk gewijd aan de moord op Willem van Oranje in zijn toenmalige woning Het Prinsenhof in Delft, nu museum. Een uitstekende locatie voor de prijsuitreiking.

Museum Het Prinsenhof te Delft verzorgt voor de klas van Jimmy een speciaal programma waarbij ook Willem van Oranje niet wordt vergeten. Daniëlle Lokin, directeur van Museum Het Prinsenhof:
'De kinderen kunnen op een actieve manier geschiedenis gaan beleven.'Vervolgens zal Daniëlle Lokin de prijs uitreiken.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Voor de redactie:

Bijlagen:

- Achtergrondinformatie Nationale Werkstukkenwedstrijd
- Programma en locatie Museum Het Prinsenhof in Delft
- Afbeelding boekje: 'de 80-jarige oorlog; (digitale afbeelding op te vragen bij m.perdon@wolters.nl)

- Informatie De Ruiter's Documentatiecentrum

- Boekje 'Snowboarden' (winnaar 2001-2002) en boekje 'De olifant' (winnaar 2000-2001)

De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 6 november 2006 in Museum Het Prinsenhof. Pers is vanaf 10.00 uur welkom. De prijsuitreiking vindt zelf plaats om 11.30 uur. Na de prijsuitreiking is er gelegenheid om vragen te stellen aan de prijswinnaar, de uitgever van Wolters-Noordhoff en/of de directeur van het museum. Wilt u al eerder een interview afnemen of een reportage maken van deze dag, neem dan contact met ons op.

Contactpersonen Wolters-Noordhoff:
Maurice Perdon, telefoon: (030) 638 34 43 / 06 441 341 11 Adres: Wolters-Noordhoff, Het Spoor 8-14, 3994 AK Houten, Fax: (030) 638 34 48

Contactpersoon Watergraafmeerse Schoolvereniging:
De heer Anton Visser (directeur), telefoon: (020) 69 47 481. Adres: Copernicusstraat 38/40, 1098 JH Amsterdam

Contactpersoon Museum Het Prinsenhof, Delft:
Mevrouw Inge Scheide, telefoon: (015) 26 02 358. Adres: Sint Agathaplein 1, 2611 HR Delft

Achtergrondinformatie Nationale Werkstukkenwedstrijd van Wolters-Noordhoff

De Wolters-Noordhoff Werkstukkenwedstrijd is voor het vijfde achtereenvolgende jaar georganiseerd en is onderdeel van de activiteiten van De Ruiter's Documentatiecentrum. De Ruiter's Documentatiecentrum bestaat uit een serie informatieboeken die onder andere gebruikt kunnen worden voor werkstukken en spreekbeurten.

Zoals elk jaar doen zo'n kleine 200 basisscholen mee aan deze landelijke wedstrijd. Ook dit jaar vond de jury het weer een erg moeilijke klus om alle werkstukken goed te beoordelen. Uit het vooraf vastgestelde thema Mijn favoriet kwamen leuke, bijzondere en vreemde werkstukken voort.

Net zoals voorgaande jaren wordt het winnende werkstuk beloond met 'eeuwige roem'. Het zal in de Informatie-reeks worden uitgegeven als een echt informatieboekje. Deze boekjes zijn onderdeel van De Ruiter's Documentatiecentrum en worden op bijna alle basisscholen gelezen en gebruikt.

Winnaar 2000-2001: De Olifant - november 2002 verschenen Sifra de Kooter en Eline Kunst van de Bethelschool, Waddinxveen.

Winnaar 2001-2002: Snowboarden - november 2003 verschenen Rob op 't Hoog van Basisschool De Regenboog, Schijndel

Winnaar 2002-2003: Annie M.G. Schmidt - november 2004 verschenen Mandy Koeman van Openbare Basisschool De Moolhoek, Kapelle

Winnaar 2003-2004: Hongarije december 2005 verschenen
Krisztina Rakoczy en Debby van der Woude van de Boerhaaveschool, Groningen

Winnaar 2004-2005: Indianen verschijnt december 2006
Kim Blok en Yvonne Kooiman van de Rehobothschool, Waddinxveen

Meer informatie kunt u vinden op www.werkstukkenwedstrijd.nl.

Over Wolters-Noordhoff
Wolters-Noordhoff is een vooraanstaande Nederlandse educatieve uitgeverij, gespecialiseerd in leermiddelen en multimediale leeroplossingen voor het onderwijs (van basisschool tot universiteit), voor de lerende werknemer en voor thuis. Het bedrijf is gevestigd in Groningen en Houten en telt ca. 425 medewerkers. Wolters-Noordhoff b.v. is een werkmaatschappij van Wolters Kluwer n.v. en maakt deel uit van de divisie Wolters Kluwer Education.
Voor meer informatie zie: www.wolters-noordhoff.nl

Over Wolters Kluwer
Wolters Kluwer is een wereldwijd opererende uitgeverij, gespecialiseerd in uitgaven en informatiediensten voor professionals. De onderneming richt zich vooral op de markten medisch, fiscaal, juridisch, accountancy, financiële dienstverlening, wet en regelgeving en onderwijs. De jaaromzet van Wolters Kluwer bedroeg in 2005 EUR 3,4 miljard. Wereldwijd telt het concern circa 18.400 medewerkers. Er zijn vestigingen in verschillende landen in Europa, alsmede Noord-Amerika en Azië/Australië. Het hoofdkantoor van Wolters Kluwer is gevestigd in Amsterdam. De onderneming is genoteerd aan Euronext Amsterdam (WKL) en is opgenomen in de AEX en Euronext 100 index. Voor meer informatie zie www.wolterskluwer.com.

Programma en locatie

Programma

09.45 - 10.00 uur Ontvangst Watergraafmeerse Schoolvereniging 10.00 - 11.30 uur: Programma verzorgd door Museum Het Prinsenhof 11.30 - 11.45 uur: Prijsuitreiking door de directeur Daniëlle Lokin 11.45 - 12.00 uur: Mogelijkheid tot het stellen van vragen aan de prijswinnaar Jimmy

Wilt u al eerder een interview afnemen of een reportage maken van deze dag, neem dan gerust contact op:

- Wolters-Noordhoff, dhr. Maurice Perdon: (030) 638 34 43 / 06 44 134 111
- Watergraafmeerse Schoolvereniging, De heer Anton Visser (020) 69 47 481
- Museum Het Prinsenhof, mw. Inge Scheide, (015) 26 02 358

Locatie Museum Het Prinsenhof

Stedelijk Museum Het Prinsenhof
Sint Agathaplein 1
2611 HR Delft
telefoon: (015) 26 02 358