Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Robert ten Brink helpt een handje in Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam

Amsterdam, 6 november 2006 - Vandaag heeft Robert ten Brink namens McDonald's en het Ronald McDonald Kinderfonds het startschot gegeven voor een nieuwe geldinzamelingsactie: Help een handje. Tijdens deze actie, die loopt van 9 tot en met 29 november, gaat van elk verkocht Happy Meal 10 cent naar het Ronald McDonald Kinderfonds. Kinderfonds-ambassadeur Robert ten Brink verzorgde de aftrap samen met groep 6 van basisschool De Regenboog uit Breukelen. Zij beschilderden een speelhuisje in de vorm van een Happy Meal in het Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam. Het huisje wordt als speelattribuut aangeboden aan dit Ronald McDonald Huis.

Extra ondersteuning voor Kinderfonds
Tijdens de actie Help een handje worden gasten van McDonald's opgeroepen een Happy Meal te kiezen, omdat van elk verkocht Happy Meal 10 cent naar het Kinderfonds gaat. Ook worden de gasten nadrukkelijk gewezen op de mogelijkheid om een donatie te doen in de collectehuisjes die het hele jaar door bij de kassa's in de McDonald's restaurants staan. De actie vormt een extra ondersteuning naast de bijdrage die McDonald's als hoofdsponsor jaarlijks aan het Ronald McDonald Kinderfonds biedt.

Trotse hoofdsponsor
McDonald's is al sinds de oprichting van het Ronald McDonald Kinderfonds hoofdsponsor. Het is een van de manieren waarop McDonald's iets terugdoet voor de samenleving waarvan ze deel uitmaakt. "We dragen jaarlijks substantieel bij aan initiatieven van het Ronald McDonald Kinderfonds", aldus Jo Sempels, Algemeen Directeur van McDonald's Nederland. "Ook zitten er Franchisenemers van McDonald's in het bestuur van de Huizen en projecten van het Ronald McDonald Kinderfonds. Het Kinderfonds is en blijft 'onze' charity. Daar zijn we bijzonder trots op. En dat dragen we de komende weken met de Help een handje-actie extra uit. We zijn zuinig op de uitstekende relatie die we samen hebben. Gezinnen die een beroep moeten doen op de Ronald McDonald Huizen en projecten kunnen op de helpende hand van McDonald's blijven rekenen."

Waardevolle relatie
Pascal Rijnders, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, is blij met de inzet van McDonald's. "Wij kunnen ons werk uitvoeren dankzij de inzet van vele vrijwilligers en sponsors. Vooral de band met onze hoofdsponsor McDonald's ervaren wij als bijzonder waardevol. Dankzij hun aanzienlijke bijdrage blijven de kosten voor het Kinderfonds beperkt en kunnen we giften van bedrijven, instellingen en particulieren voor meer dan 90% aan de bouw van Huizen en projecten besteden. Deze waardevolle relatie blijft hopelijk nog lang bestaan."

Over het Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan gezinnen met een ziek of gehandicapt kind. Op dit moment zijn er 13 Ronald McDonald Huizen en worden er verschillende nieuwe Huizen gebouwd. Ze staan vlak bij een ziekenhuis, revalidatiecentrum of psychiatrische instelling. In deze Huizen logeren gezinnen om dicht bij een ziek kind te zijn. Met andere projecten zorgt het Kinderfonds ervoor dat zieke of gehandicapte kinderen kunnen sporten en spelen of met hun ouders op vakantie kunnen gaan.