Arabische Europese Liga

Politiek proces in Amsterdam

06 november, 2006 ; Posted 5 : 39 PM

Op 9 december 2003 hebben een aantal AEL Activisten de A10 bezet , Ze hadden op de weg een Israëlische controlepost nagemaakt om aandacht te vragen voor de leefomstandigheden van Palestijnen.

Op dinsdag 07 november dient het hoger beroep van een aantal militanten en sympathisanten van de Arabisch-Europese Liga. Ondanks het feit dat de A10 actie een vreedzame karakter had en niet veel anders is als andere acties van activisten heeft het OM besloten om te vervolgen.

De actie was uitgevoerd met inachtneming van de deelnemers van het verkeer en diende een gerechtvaardigd belang. Met deze actie hebben we getracht het optreden van zionisten in Palestina op de politieke agenda te zetten.

De vervolging door het OM achten wij als een politiek proces. Binnen de mogelijkheden van het seponeren had het OM moeten seponeren. Activisme is een groot goed binnen een democratisch land. De vervolging van activisten belemmert het democratisch proces.De vervolging van activisten die zich inzetten voor Palestina is een verkeerd signaal richting moslims en Arabieren. Het is meten met twee maten en draagt bij tot uitsluiting.


©2005 Arab-European League - Standing for the Rights of the Arab and Moslem communities in Europe