Politie Noord-Holland-Noord

Hirsch Balin prijst Noordhollandse aanpak autocriminaliteit

Den Haag, 07-11-2006 o Het voor de Hein Roethofprijs genomineerde project tegenhouden autocriminaliteit heeft hoge ogen gegooid. De jury en de minister waren onder de indruk van de resultaten (in de noordkop 32 % minder autoinbraken). Zij prezen ook de brede maatschappelijke aanpak, met name de samenwerking samenwerking met private partners, zoals camping- en snackbareigenaren, de TESO (Texelse boot), de VVV.

De initiatiefnemers van de aanpak autocriminaliteit en de betrokken partners waren 6 november in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Daar waren de uit 43 inzendingen gekozen vijf genomineerden voor de Hein Roethofprijs bijeen om van Minister Hirsch Balin de hoofdprijs te ontvangen: een bedrag van 15.000 euro.

Uiteraard kon slechts één de winnaar zijn. Dat werd het project Stadsmariniers Gemeente Rotterdam. Een project dat door het organiseren van samenwerking met bewoners, vuilophaaldiensten, jeugdwerk en anderen met de volledige steun van B&W van Rotterdam de leefbaarheid in Rotterdamse wijken sterk had verbeterd.

Laatst gewijzigd 07-11-2006 14:13 | © Politie Noord-Holland Noord |